Hamās delegācija apmeklē Maskavu

Krievijas Ārlietu ministrija ziņo, ka Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums Hamās ceturtdien, 26.oktobrī, ieradās Maskavā, lai apspriestu Izraēlas un Gazas konfliktu. Hamās savā oficiālajā Telegram kanālā norādīja, ka delegācija ieradās grupējuma vecākā politiskā locekļa Musa Abu Marzuka vadībā, ziņo Kyiv Independent.

Kā ziņots delegācija tikās ar Krievijas ārlietu ministra vietnieku Mihailu Bogdanovu. Diskusijās ar Hamās delegāciju Maskavā galvenā uzmanība tika pievērsta

ārvalstu, tostarp Krievijas, ķīlnieku tūlītējai atbrīvošanai Gazā,

kā arī pasākumiem Krievijas un citu ārvalstu pilsoņu evakuācijai no palestīniešu anklāva, tā, atsaucoties uz ziņu aģentūru TASS, ziņo Reuters.

Grupas paziņojumā teikts, ka Hamās pārstāvji izsaka atzinību par Krievijas prezidenta Vladimira Putina nostāju un aktīvajiem diplomātiskajiem centieniem konfliktā un uzsvēra starptautiskās sabiedrības atbildību, risinot to, ko tā dēvē par Izraēlas valdības pastrādāto “genocīda noziegumu”.

Pastāv spekulācijas par Krievijas līdzdalību Hamās uzbrukumā Izraēlai, taču konkrētu pierādījumu ir maz. Ukrainas militārās izlūkošanas dienesta vadītājs ir izteicis pieņēmumu, ka dronu taktikas līdzības norāda uz iespējamu palestīniešu kaujinieku apmācību no Krievijas puses. Izlūkošanas aģentūra arī paziņoja, ka Krievija ir nodevusi Ukrainā sagūstītos Rietumos ražotos ieročus Hamās grupējumam, lai diskreditētu Kijivu.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova ceturtdien pavēstīja, ka Maskavā ir ieradies arī Irānas ārlietu ministra vietnieks Ali Bageri Kani. Ali Bageri Kani ir Irānas galvenais kodolsarunu vedējs. Irāna ir spēcīga grupējuma Hamās atbalstītāja.

Kaujas Izraēlā un Gazas joslā sākās pēc Hamās uzbrukuma Izraēlas apmetnēm 7.oktobrī. Izraēla atbildēja ar atbildes gaisa triecieniem pret Gazu un pilnīgu anklāva blokādi. Abas puses ir nogalinājušas tūkstošiem cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotājus.

Lasiet arī: VIDEO | Turcijas Erdogans apgalvo, ka Hamās nav teroristiska organizācija

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas