Krievija pastiprina uzbrukumus Pokrovskas frontē; Ukraina ierobežo civiliedzīvotāju pārvietošanos Sumu reģionā

Krievijas spēki pēdējās 24 stundās pastiprinājuši uzbrukumus Pokrovskas frontē Ukrainas austrumos, otrdien, 13.augustā, pavēstīja Ukrainas militārie spēki, ziņojot par lielāko kauju skaitu šajā reģionā vienā dienā pēc tam, kad Ukraina veica negaidītu pārrobežu iebrukumu Krievijas Kurskas reģionā, ko daži militārie analītiķi uzskata par mēģinājumu novērst Krievijas spēkus no galvenajām operācijām austrumos, ziņo “Reuters”.

Krievijas spēki jau vairākus mēnešus cenšas virzīties uz Kijivas kontrolēto Pokrovskas loģistikas mezglu.

Ukrainas armijas ģenerālštāba diennakts pārskatā teikts, ka Pokrovskas frontē ir notikušas 52 kaujas, kas ir acīmredzami vairāk nekā pagājušajā nedēļā, kad tika ziņots par aptuveni 28 līdz 42 kaujām dienā, pēdējo reizi par tik lielu skaitu uzbrukumu ziņojot augusta pirmajās dienās, pirms iebrukuma Kurskas reģionā.

Krievijas uzbrukumi pēdējo 24 stundu laikā koncentrējušies ap Hrodivkas un Želannes ciematiem, kas atrodas aptuveni 20 km no Pokrovskas, paziņoja ģenerālštābs.

Savukārt ziemeļaustrumu Sumu reģionā, kas robežojas ar Krievijas Kurskas apgabalu, Ukraina ir ierobežojusi civiliedzīvotāju pārvietošanos 20 km zonā sakarā ar karadarbības saasināšanos, Ukrainas karaspēkam virzoties dziļāk Krievijas teritorijā, un Krievijas sabotāžas aktivitāšu un izlūku grupu aktivizēšanos teritorijā, teikts ģenerālštāba ziņojumā.

“Militārā pavēlniecība noteica pārvietošanās ierobežojumus visu kategoriju pilsoņiem 20 kilometru pierobežas zonā Sumu reģionā,” teikts paziņojumā, kas publicēts sociālajos medijos.

Ģenerālštābs piebilda, ka šis pasākums ir pagaidu un ka iedzīvotāji ierobežotajā zonā joprojām varot piekļūt savām mājām, uzrādot reģistrācijas apliecinājumu.

Lasiet arī: Ukraina apgalvo, ka kontrolē 1 000 kvadrātkilometrus Krievijas teritorijas, atgriežot karu Krievijā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas