Krievija pauž iebildumus pret amerikāņu žurnālistu darbu Kurskā

Krievijas Ārlietu ministrija otrdien, 20.augustā, izsauca ASV vēstnieci Stefāniju Holmsu (Stephanie Holmes), lai izteiktu protestu pret amerikāņu žurnālistu “provokatīvajām darbībām”, kuri atspoguļoja notikumus Krievijas Kurskas reģionā, apsūdzot viņus nelikumīgā ieiešanā Kurskas reģionā, kur Ukrainas spēki pirms divām nedēļām iebruka, un norādot, ka Krievija plāno viņus saukt pie atbildības, ziņo “Reuters”.

Maskava, šķiet, atsaucās uz “Washington Post” un CNN reportāžām no Sudžas – Krievijas pierobežas pilsētas, kas pašlaik atrodas Kijivas kontrolē.

CNN reportieri kopā ar Ukrainas militāro konvoju devās uz gandrīz pamesto Sudžas pilsētu, kurā bija palikuši tikai daži vecāka gadagājuma iedzīvotāji. Tāpat arī “Washington Post” komanda, kurā bija reportieris, video operators un fotogrāfs, sestdien Ukrainas karavīru pavadībā apmeklēja Sudžu un intervēja daudzus Krievijas civiliedzīvotājus un Ukrainas karavīrus.

Ārlietu ministrija izteikusi protestu pret amerikāņu žurnālistu rīcību, kuri “nelegāli ieceļojuši Kurskas reģionā, lai propagandas nolūkos atspoguļotu Kijivas režīma noziegumus”, nenosaucot ne reportierus, ne medijus, kuros tie strādā.

Žurnālistu rīcība “nepārprotami pierāda, ka ASV ir tieša konflikta dalībniece”, norādījusi Ārlietu ministrija.

“Washington Post” preses pārstāvis, ar kuru sazinājās aģentūra “Reuters”, sacīja: “Mēs lepojamies ar savām reportāžām par Ukrainas-Krievijas karu un joprojām esam apņēmušies atspoguļot visus šī svarīgā konflikta aspektus.”

Maskava otrdienas paziņojumā piebildusi, ka tai ir “pierādījumi par amerikāņu PMC (privāto militāro kompāniju) līdzdalību Ukrainas bruņoto spēku pusē to iebrukuma laikā Krievijas Federācijas teritorijā”, lai gan nenorādīja, kādi pierādījumu tai ir.

Ministrija paziņoja, ka visi ārvalstu algotņi, kas nelegāli ieceļo Krievijā, “automātiski kļūst par likumīgu militāro mērķi”.

Līdzīgā gadījumā Krievija piektdien izsauca Itālijas vēstnieku, lai protestētu pret “nelikumīgu robežas šķērsošanu”, ko veikuši RAI žurnālisti, kuri ziņoja no Sudžas ar Ukrainas militāro eskortu; žurnālisti jau ir atgriezušies Itālijā.

Lasiet arī: Zelenskis: ja Ukraina varētu uzbrukt dziļi Krievijā, Kurskas iebrukums nebūtu nepieciešams

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas