Krievijā ražotā produkcija ES tirgū nonāk caur pārpircējiem

Eiropas Savienības (ES) tirgū, tostarp Latvijā, Krievijā ražotā produkcija, visticamāk, nonāk caur trešo valstu pārpircējiem,  skaidro Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

« Ja mēs skatāmies statistikas datus, tad ES valstīs kopumā, arī ar Krieviju, pagājušajā gadā tirdzniecības apjoms ir pieaudzis, neskatoties uz sankcijām. Līdz ar to preces gan uz vienu pusi, gan otru pusi griežas paralēlajos tirgos,» norāda Danusēvičs, piebilstot, ka tirgošanās notiek trešajās valstīs ar vairumtirgotāju starpniecību.

Viņš uzsvēra, ka, lai arī Latvijas tirgotāju plauktos atrodamas Krievijā ražotās preces, tās nav iegādātas no pašiem izplatītājiem.

Runājot par tirgotāju vēlmi iegādāties Krievijā ražoto produkciju, LTA prezidents norādīja, ka lielākoties tie ir produkti par zemām cenām, pēc kurām veikalos ir pieprasījums. Tāpat esot arī ar Eiropā ražoto produkciju Krievijas veikalos.

Vaicāts par to, kuros tirdzniecības sektoros Krievijā ražotā produkcijas sastopama visvairāk, Danusēvičs norādīja, ka šādas statistikas LTA neesot.

LTA dibināta 1912.gadā, bet tās darbība atjaunota 1994.gadā. Pašlaik tajā brīvprātīgi apvienojušies vairāk nekā 600 uzņēmēju, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas