Krievija sāk taktiskās kodolieroču mācības netālu no Ukrainas

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdienas, 21.maija, pēcpusdienā paziņoja, ka ir sākusi taktisko kodolieroču mācības netālu no Ukrainas, Maskavai šīs mācības saistot ar Rietumu amatpersonu izteikumiem, kurus tā dēvē par “kareivīgiem” un kuri, pēc Maskavas domām, rada draudus Krievijas drošībai, ziņo “Politico”.

Kremļa Dienvidu militārā apgabala karaspēks “trenējas kaujas mācību uzdevumos, lai sagādātu operatīvi taktiskās raķešu sistēmas “Iskander” speciālo munīciju, aprīkotu ar to palaišanas mašīnas un, gatavojoties raķešu palaišanai, slepeni virzītos uz noteikto pozīciju rajonu,” teikts paziņojumā.

Mācībās “iesaistītās militārpersonas trenējas aprīkot aviācijas ieročus ar speciālām kaujas galviņām, tostarp aeroballistiskajām hiperskaņas raķetēm “Kinzhal” un ielidot noteiktās patrulēšanas zonās,” piebilda Kremlis.

Atšķirībā no stratēģiskajiem kodolieročiem, kas paredzēti veselu pilsētu iznīcināšanai, taktisko kodolieroču mērķis ir to izmantošana kaujas laukā.

Šī mēneša sākumā Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs apsūdzēja Francijas prezidentu Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) un “Lielbritānijas pārstāvjus” Krievijas kodolieroču eskalācijas provocēšanā pēc tam, kad Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons (David Cameron) vizītes laikā Kijivā sacīja, ka Ukraina ar Lielbritānijas ieročiem var uzbrukt Krievijas iekšienē, savukārt Makrons ir pieļāvis iespēju nosūtīt Rietumu karaspēku karot Ukrainā.

Kremļa kodolizmēģinājuma mērķis ir “nodrošināt Krievijas valsts teritoriālo integritāti un suverenitāti, reaģējot uz atsevišķu Rietumu amatpersonu provokatīviem paziņojumiem un draudiem”, norādīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Lasiet arī: “Reuters”: Zelenskis mudina sabiedrotos palielināt palīdzību un iesaistīties karā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas