Krievija saka, ka ASV atbalsts Ukrainai beigsies ar “pazemojošu fiasko”

Krievija svētdien, 21.aprīlī, kritizēja ASV likumdevēju lēmumu apstiprināt papildu palīdzību Ukrainai, norādot, ka ASV militārais atbalsts Ukrainai ievelk Vašingtonu “pazemojošā fiasko” un arvien dziļāk iesaista ASV konfliktā, dienu pēc tam, kad 60,8 miljardu ASV dolāru palīdzības pakete Kijivai ASV Kongresā pārvarēja galveno šķērsli, ziņo Politico.

ASV finansējums vēl ir jāapstiprina Senātam un jāparaksta prezidentam Džo Baidenam (Joe Biden). Tiklīdz tas tiks pabeigts, ASV varēs sniegt papildu atbalstu, lai palīdzētu Ukrainai aizsargāties pret Krievijas artilērijas pārsvaru, turpinoties bombardēšanai.

“Vašingtonas arvien dziļāka un dziļāka iegrimšana hibrīdkarā pret Krieviju kļūs par tikpat skaļu un pazemojošu fiasko Savienotajām Valstīm

kā Vjetnama un Afganistāna,” tika citēta sakām Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

Zaharova sacīja, ka ir skaidrs, ka ASV vēlas, lai Ukraina “cīnās līdz pēdējam ukrainim”, tostarp ar uzbrukumiem Krievijas suverēnajai teritorijai un civiliedzīvotājiem, piebilstot, ka Krievija sniegs “beznosacījumu un apņēmīgu atbildi” uz ASV centieniem vairāk iesaistīties Ukrainas karā.

Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmais vietnieks Dmitrijs Poļanskis vietnē “X” sacīja, ka ASV palīdzības pakete nozīmēs, ka Kijiva “funkcionēs mazliet ilgāk, kabatās nonāks vairāk naudas, tiks nozagts vairāk ieroču un desmitiem tūkstošu ukraiņu nonāks “gaļasmašīnā””.

ASV likumdevēju vairākos likumprojektos apstiprinātais 95 miljardu ASV dolāru kopējais palīdzības pasākumu kopums ietver arī mazākas palīdzības summas Izraēlai un Taivānai.

Krievijas pārstāve Zaharova “Telegram” paziņoja, ka “militārā palīdzība Kijivas režīmam ir tiešs finansiāls atbalsts terorisma aktivitātēm”.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | “LTG Link” saņem 200 miljonu eiro aizdevumu vilcienu iegādei; deputāti sāk debates par stingrākām prasībām ārvalstniekiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas