Krievija sarīko vienu no lielākajiem dronu uzbrukumiem Kijivai

Krievija uz Kijivu izšāva vairākus dronu viļņus, kas bija viens no lielākajiem tāla darbības rādiusa dronu uzbrukumiem Ukrainai 2024.gadā, trešdien, 31.jūlijā, paziņoja Kijivas militārās administrācijas vadītājs Serhijs Popko, gandrīz visu nakti Ukrainas galvaspilsētā saglabājot gaisa trauksmi, ziņo “Reuters”.

Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas trešdien līdz plkst. 6.30 pēc vietējā laika iznīcinājušas visus 89 dronus, kas trešdienas agrā rīta stundā tika palaisti uz Kijivu, tās apkārtni un citām teritorijām, ziņoja Ukrainas gaisa spēki.

Četrdesmit droni tikuši palaisti uz Kijivu un tās apkārtni un tas bijis arī septītais Krievijas uzbrukums pilsētai jūlijā.

Tas bija “viens no masveidīgākajiem uzbrukumiem Ukrainai ar “Shahed-131/136″ trieciendroniem visa kara laikā”,

Popko sacīja “Telegram”, piebilstot, ka pašlaik neesot ziņots par cietušajiem vai bojājumiem. Taču vēlāk reģiona iestādes ziņoja, ka atlūzas sabojāja jumtus, logus un fasādes 13 privātmājām šajā reģionā.

Krievijas valsts ziņu aģentūras, atsaucoties uz Krievijas kaujiniekiem Ukrainā, ziņojušas, ka uzbrukumi tikuši vērsti pret vairākām militārajām lidostām un militārajām noliktavām visā Ukrainā.

Otrdien no plkst. 17:00 pēc vietējā laika Kijivā un lielākajā daļā centrālās un austrumu Ukrainas tika izsludināta gaisa trauksme.

Naktī vairākas reizes tika ieslēgtas pretgaisa aizsardzības sistēmas gan Kijivas tuvumā, gan apkaimē, sacīja Popko.

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko “Telegram” paziņoja, ka uzbrukuma laikā, kas ilga vairāk nekā septiņas stundas, droni viļņos ielidoja Kijivā gandrīz no visiem virzieniem un aptuveni 11 500 iedzīvotāju naktī patvērās metro stacijās. 

Lasiet arī: Ungārijas vīzu režīms rada bažas par Krievijas spiegošanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas