Krievija vienā dienā veic vairāk uzbrukumus nekā jebkad, ziņo Kijiva

Ukrainas iekšlietu ministrs Igors Kļimenko ziņoja, ka palielinājušies Krievijas uzbrukumi Ukrainai – 24 stundu laikā bombardētas 118 pilsētas un ciemati, vairāk nekā jebkurā citā dienā šogad. Uzbrukumi notika desmit no 27 Ukrainas reģioniem. Krievija ir koncentrējusi savus militāros centienus uz stratēģiski svarīgo Avdijivkas pilsētu Doneckas apgabala austrumos, ceturtdien, 2.novembrī, ziņo britu medijs BBC.

Vietējais līderis Vitālijs Barabašs sacījis, ka situācija Avdijivkā ir briesmīga, norādot, ka pilsēta tiek plaši izpostīta, jo vienas dienas laikā notikuši vairāk nekā 40 uzbrukumi. Viņš ziņojis, ka divi civiliedzīvotāji ir miruši un brīdināja, ka Krievijas ofensīva, šķiet, kļūst arvien intensīvāka, un reģionā tiek palielināti spēki, iespējams, ar mērķi aplenkt un ieņemt pilsētu.

Otrdien vien Avdijivkas apgabalā tika atvairīti divdesmit uzbrukumi,

paziņoja Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Krievija ir pastiprinājusi uzbrukumus dažādās frontēs, tostarp Kupjanskā Harkovas apgabalā, neļauj Ukrainas spēkiem atgūt kontroli pār teritoriju ap Bahmutu. Turklāt ārpus frontes līnijas notika uzbrukumi Nikopolē, kur tika bombardētas dzīvojamās ēkas, veikali un aptieka.

Kā arī incidents Kremenčukā, kur Krievijas drons aizdedzināja neizmantotu naftas pārstrādes rūpnīcu. Poltavas apgabala naftas pārstrādes rūpnīca ir piedzīvojusi vairākus Krievijas uzbrukumus un trešdienas agrā rīta stundā tika ziņots par jauniem uzbrukumiem.

Kremenčuka naftas pārstrādes rūpnīca bija lielākā naftas pārstrādes rūpnīca Ukrainā, līdz Krievijas uzbrukumi pārtrauca tās darbību dažas nedēļas pēc iebrukuma.

Ukrainas pretuzbrukums dienvidos un austrumos, kura mērķis ir atgūt teritoriju no Krievijas bruņotajiem spēkiem, nav guvis lielus panākumus, kas rada bažas par Rietumu kara nogurumu.

BBC raksta, ka Ukrainas augstākais militārais komandieris Zalužnijs laikrakstā Economist sacījis, ka karš pāriet statiskā, “pozicionālā” fāzē, kas varētu veicināt Maskavas “centienus atjaunot savus militāros spēkus”. Viņš uzsvēris, ka Krievija joprojām saglabā pārsvaru bruņojuma, ekipējuma, raķešu un munīcijas ziņā, aicinot Ukrainas sabiedrotos nodrošināt kritiski svarīgus militāros līdzekļus.

Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir atzinis lēno progresu,

aicinot Kijivas sabiedrotos steidzami sniegt militāro palīdzību, kā arī palikt vienotiem.

Zelenskis otrdienas uzrunā sacījis, ka “mēs dzīvojam pasaulē, kas pārāk ātri pierod pie panākumiem”. Taču viņš īpaši uzslavēja militāros panākumus, kas gūti pār Melno jūru.

Nesenie Ukrainas uzbrukumi ir skāruši Krievijas Melnās jūras flotes štābu, liekot lielākajai daļai tās kuģu pamest okupēto Krimu.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu trešdien paziņojis, ka Ukraina zaudē karā, lai gan NATO sūta jaunus ieročus. Viņš apgalvojis, ka Ukraina cieš lielus zaudējumus, mēģinot virzīties uz Krievijas kontrolētajiem reģioniem Zaporožje, Hersona un Donecka, un norādīja uz “personāla demoralizācijas pieaugumu”.

Šoigu arī uzsvēris, ka Krievijas vienības virzās uz priekšu, tomēr viņš nesniedza nekādus pierādījumus, kas pamatotu šos apgalvojumus.

Lasiet vairāk: “Putins gūs panākumus”, ja ASV samazinās finansējumu Ukrainai, brīdina augstākā līmeņa vadītāji

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas