Krievijas pilnvarotās personas apgalvo, ka Ukrainas uzbrukumā Doneckas pilsētai nogalināti 27 cilvēki

Krievijas ieceltais Doneckas apgabala vadītājs Deniss Pušilins un Krievijas ieceltais pilsētas mērs Aleksejs Kuļimzins svētdien, 21.janvārī, sacīja, ka Krievijas kontrolētajā Doneckas pilsētā Ukrainas austrumos, Ukrainas spēki ir veikuši uzbrukumu, nogalinot 27 cilvēkus un vēl 25 ievainojot, ziņo Reuters.

Ukrainas Tavrijas grupas (militāro vienību, kas cīnās dienvidaustrumu frontes līnijā) preses dienests sociālajā tīklā “Facebook” noliedza, ka to vadībā esošie karavīri esot atbildīgi par notikušo, uzsverot Krievija izplatot dezinformāciju.

“Donecka ir Ukraina!,” teikts paziņojumā, “Krievijai nāksies atbildēt par ukraiņu dzīvību atņemšanu,” Reuters citē paziņojumu.

Krievijas Ārlietu ministrija uzbrukumu Doneckai nodēvēja par “barbarisku terorisma aktu”, ko sarīkoja Ukraina, apgalvojot, ka tas tika veikts, “izmantojot Rietumu ieročus”. Ministrija raksturojusi to kā nodevīgu uzbrukumu civiliedzīvotājiem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savā nakts video uzrunā īpaši nerunāja par notikušo uzbrukumu Doneckai, taču pieminēja, ka Krievija vienas dienas laikā ir apšaudījusi vairāk nekā 100 pilsētas, mazpilsētas un ciemus deviņos Ukrainas reģionos.

Zelenskis uzsvēra, ka uzbrukumi Doneckas reģionā ir bijuši īpaši smagi.

Ukrainas kontrolētās reģiona daļas gubernators Vadims Fiļaškins lietotnē “Telegram” aicinājis visus palikušos evakuēties.

Krievija, kas pirms gandrīz diviem gadiem uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, ir paudusi sašutumu par Ukrainas uzbrukumiem, kuru rezultātā Doneckā un citos reģionos ir cietuši civiliedzīvotāji. Jāatzīmē, ka pašas Krievijas īstenotie uzlidojumi un smagā apšaude ir prasījusi tūkstošiem Ukrainas civiliedzīvotāju dzīvību.

Atsevišķi svētdien Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka Krievijas spēki ir pārņēmuši kontroli pār ciematu Ukrainas ziemeļaustrumu Harkovas apgabalā. Ukrainas militārais pārstāvis atzina, ka Kijivas spēki ir atkāpušies no šī apgabala, taču norādīja, ka zaudētā teritorija ir neliela un tai nav būtiskas ietekmes uz kopējo militāro situāciju, raksta Reuters.

Lasiet arī: Krievijas Voroņežas pilsētā pēc Ukrainas drona uzbrukuma izsludina ārkārtas stāvokli

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas