Krievijas Voroņežas pilsētā pēc Ukrainas drona uzbrukuma izsludina ārkārtas stāvokli

Krievijas Voroņežas pilsētas mērs Vadims Kstenins otrdien, 16.janvārī, izsludināja ārkārtas stāvokli pēc, pēc amatpersonu teiktā, Ukrainas sarīkota dronu uzbrukuma, kurā nodarīts bojājumus ēkām un drona atlūzām nokrītot uz mājas, ievainoti divi bērni, ziņo Reuters.

Kstenins sacīja, ka uzbrukuma rezultātā tika evakuēti vienas mājas iedzīvotāji, jo drona atlūzas izraisīja nelielu ugunsgrēku, kā arī tika izsisti vairāku daudzdzīvokļu māju logi, piebilstot, ka

ārkārtas stāvoklis ļaus “nekavējoties īstenot pasākumus, lai nomainītu” izsistos logus. 

Krievijas Aizsardzības ministrija savā Telegram kanālā ziņojusi, ka iznīcinājusi piecus dronus un pārtvērusi trīs citus virs Voroņežas apgabala, kas robežojas ar Ukrainu, un piebilda, ka tā pārtvērusi četrus dronus Belgorodas apgabalā.

Tūlītēju komentāru no Ukrainas puses nebija, taču Kijiva pēdējos mēnešos ir pastiprinājusi gaisa uzbrukumus, kas, pēc tās teiktā, ir uzbrukumi Krievijas militārajai infrastruktūrai, lai mazinātu tās kara centienus.

Saskaņā ar Krievijas plašsaziņas līdzekļu vēstīto Krievijai Voroņežas pilsētas tuvumā ir gaisa spēku bāze, kurā atrodas bumbvedēji Sukhoi Su-34, kurus Krievija bieži izmanto gaisa triecienu uzlidojumos Ukrainai.

Voroņežas reģionā nesen notikuši vairāki uzbrukumi, taču ne visi attiecināmi uz Ukrainas spēkiem.

BNN vēstīja, ka mēneša sākumā Krievijas lidmašīna nejauši nometa savu raķeti Petropavlovskas ciematā, nodarot bojājumus privātmājām. Maskavas militārie spēki apstiprināja incidentu, atzīstot, ka bojātas septiņas dzīvojamās mājas, taču apgalvoja, ka cietušo nav.

Lasiet arī: Krievija atzīst nejaušu savas teritorijas apšaudīšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas