Krievijas politiķis aicina aizliegt Vāgnera grupu

Bijušais Krievijas bruņoto spēku ģenerālleitnants un pašreizējais Komunistiskās partijas deputāts Viktors Soboļevs aicinājis aizliegt Vāgnera grupu, raksta Politico.

Pieaugot spriedzei starp Vāgnera grupu un Krievijas valdību, Soboļevs aicinājis iekļaut algotņu armiju aizliegto organizāciju sarakstā, un paziņojumā norādījis, ka tā ir nelikumīgs bruņots formējums. Viņš sacīja: “Nav skaidrs, kur tā ir reģistrēta un ko tā dara.” Deputāts piebilda, ka regulārās armijas karavīri, kas pievienojas Vāgnera grupas rindām, var tikt sodīti ar līdz 15 gadiem cietumā.

Maskava lauvas tiesu no kaujām ap Bahmutu Ukrainas austrumos bija uzticējusi tieši Jevgēņija Prigožina algotņiem. Prigožins regulāri ķildojas ar Krievijas Aizsardzības ministriju, un apvaino to tīšā munīcijas aizturēšanā. Laikraksts The Washington Post 15.maijā ziņoja, ka nopludināti izlūkošanas dokumenti liecina –

Prigožins varētu būt piedāvājis Ukrainai informāciju par Krievijas armijas pozīcijām Kijivā

apmaiņā pret ukraiņu atkāpšanos no Bahmutas. Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko norādīja, ka pieaug spriedze starp Vāgnera grupas īpašnieku un Krievijas Aizsardzības ministriju.

Tikmēr trīs vīrieši, kas sevi identificēja kā Vāgnera grupas kaujiniekus, Ukrainas austrumos filmētā video apvainoja Soboļevu operācijas apdraudēšanā, un solījās Sarkanajā laukumā izrēķināties ar deputātu.

Lasiet arī: Prigožina izaicinošā uzvedība var viņam sagādāt nelāgu galu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas