Krievijas raķešu triecienā iet bojā divi brīvprātīgie; svētdien Kijiva atvaira Krievijas dronu uzbrukumus

Krievijas raķešu uzbrukumā Ukrainas austrumos sestdien, 9.septembrī, tika nogalināti divi ārvalstu brīvprātīgie – organizācijas Road to Relief direktore un viņas kolēģis, divi citi brīvprātīgie guva smagus ievainojumus, kad viņu transportlīdzeklis cieta tiešā triecienā, atsaucoties uz NVO ziņojumu, vēsta britu medijs BBC.

Road to Relief mērķis ir palīdzēt evakuēt civiliedzīvotājus no frontes līnijas. Emma Iguala (Emma Igual), Entonijs Ihnats (Anthony Ihnat), Rubens Maviks (Ruben Mawick) un Johans Matiass Tīrs (Johan Mathias Thyr) brauca novērtēt Ivanivskas iedzīvotāju vajadzības, kad viņiem uzbruka Krievijas spēki.

Paziņojumā teikts, ka viņi brauca no Slovjanskas uz Bahmutas apgabalu, lai novērtētu to civiliedzīvotāju vajadzības, kuri “iekļuva krustugunīs” Ivanivskas pilsētā.

Emma un Entonijs uzbrukumā nomira, bet Rubens un Johans guva smagus ievainojumus

no šrapneļiem, kad viņiem trāpīja raķete. 

Ukrainas Aizsardzības ministrija uzbrukumā vainoja “Krievijas teroristus” un pauda dziļu nožēlu par Emmas un Entonija nāvi, norādot, ka viņi nekad viņus neaizmirsīs.

Paziņojumā teikts, ka 18 mēnešu laikā brīvprātīgie veica daudzas evakuācijas un

sniedza nenovērtējamu palīdzību karā cietušajiem.

Tikmēr svētdien, 10.septembrī, Kijiva piedzīvoja Krievijas dronu uzbrukumu, kura rezultātā vairākos rajonos nokrita atlūzas, taču par cietušajiem neesot ziņots, tā BBC ziņo. Kijivas pilsētas amatpersonas norādījušas, ka svētdienas uzbrukumā cietuši pilsētas centra rajoni.

Kijivas pretgaisa aizsardzības sistēma ir pierādījusi efektivitāti, pārtverot lielāko daļu Krievijas dronu un raķešu, kas mērķētas uz pilsētu.

Lasiet arī: Krievijas reģionālajās vēlēšanās Putins guvis pārliecinošu pārsvaru; acīmredzama rezultātu viltošana

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas