Krievijas spēki atkāpjas no Bahmutas apkaimes

Gan Ukrainas armija, gan algotņi Vāgnera grupa ziņo par krievu atkāpšanos no Bahmutas apkaimes, kamēr Kijiva gūst lielākos panākumus pēdējā pusgada laikā un gatavojas pretuzbrukumam, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Netālu no frontes līnijas izvietotie Ukrainas karavīri norādījuši, ka krievi bombardē ceļus, lai palēninātu ukraiņu uzbrukumu. Ukrainas artilērijas vienības komandieris Petro Podaru sacīja: “Tagad, kad esam sākuši virzīties uz priekšu, viņi apšauda visus ceļus uz fronti, lai mūsu bruņutransportieri nespētu pārvietot karavīrus, munīciju un citas kravas.”

Ukrainas armija ziņojusi, ka dažviet ukraiņiem izdevies pavirzīties pat gandrīz divus kilometrus uz priekšu. Armijas pārstāvis Serhijs Čerevatijs norādīja: “Par spīti tam, ka mūsu vienībām nav priekšrocību aprīkojuma ziņā,

tās turpina virzīties uz priekšu flangos, un pārvietojušās no 150 līdz 1700 metriem.”

Ukrainas panākumus papildina skaidri redzamā plaisa starp privātā algotņu grupējuma Vāgnera grupa īpašnieku Jevgēņiju Pirgožinu un Krievijas regulāro armiju un Aizsardzības ministrijas amatpersonām. Maskavas vienīgais ieguvums izlielītajā “ziemas uzbrukumā” ir nopostītās Bahmutas drupas pēc garām kaujām, ko abas puses raksturojušas kā gaļasmašīnu.

Prigožins paziņojis, ka viņa algotņi joprojām turpina cīņās Bahmutā, bet Krievijas regulārā armija pametot pozīcijas ziemeļos un dienvidos no pilsētas, palielinot risku, ka Bahmutā esošie kaujinieki tiks ielenkti. Viņš balss ziņā ceturtdien, 18.maijā, norādīja, ka

Krievijas Aizsardzības ministrijas vienības ziemeļos no Bahmutas atkāpušās par 570 metriem,

tādejādi atklājot krievu līnijas.

Krievijas Aizsardzības ministrija atzinusi atkāpšanos no atsevišķām pozīcijām Bahmutas tuvumā, bet noliedz Prigožina paziņojumus, ka flangi brūk vai ka tā tīši aiztur Vāgnera grupai paredzēto munīciju.

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara informēja,ka Krievija Bahmutā iesūtījusi rezerves spēkus, bet Ukrainai izdevies tos veiksmīgi atvairīt. Ukraiņi šobrīd cenšoties iegūt laiku noteiktām darbībām, norādījusi Maļara.

Kijiva informējusi, ka tās mērķis ir ievilkt krievus Bahmutā, lai mazinātu to pretošanās spēju citviet frontē. Ukrainas sauszemes spēku komandieris, ģenerālpulkvedis Oleksandrs Sirskis sacīja, ka vāgnerieši ir salīduši Bahmutā kā žurkas slazdā.

Lasiet arī: Video | Ukrainas izlūkdienesta vadītājs – par Putina dubultniekiem, Kadirova narkomāniju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas