Video | Ukrainas izlūkdienesta vadītājs – par Putina dubultniekiem, Kadirova narkomāniju

Ukrainas armijas izlūkdienesta vadītājs Kirilo Budanovs plašā intervijā savas valsts TV kanālam Ісландія paziņoja, ka starp galvenajiem priekšnoteikumiem, lai beigtos karš, ir demilitarizētas zonas izveide starp Ukrainu un Krieviju. 

“Tāds ir mūsu mērķis”, sarunu raidījumā Antipodi teica Budanovs, skaidrojot, ka viņš šādu distanci uzskatot par pietiekamu, jo tad Krievijai “ar parastiem līdzekļiem” nebūs iespējams veikt efektīvus triecienus Ukrainas teritorijā. Demilitarizētā zona ir vajadzīga tādēļ, ka, pēc armijas galvenā izlūka domām, Krievijas politiskais modelis pēc Putina nemainīsies – tajā būšot jauns tirāns ar jaunām ambīcijām.

Viņa ieskatā, patlaban varot ar pārliecību teikt, ka agresora armija ir “izpumpējusies”: tai joprojām ir liels skaits karotāju, kuru kādam laikam pietiks – taču gan viņu sagatavotības, gan bruņojuma un tehnikas kvalitāte ir zaudēta.

Tāpat Budanovs paziņoja, ka Vāgnera grupas līdera Prigožina ietekme Krievijas varā neatslābs, kaut arī viņš neizpildīja solījumu ieņemt Bahmutu. “Kremļa pavārs” savā cīņā ar aizsardzības ministru Šoigu un viņa vietnieku Gerasimovu gūšot virsroku un, iespējams, panākšot abu nodošanu kara tribunālam.

Vāgnieriešu un militāristu konflikts nav nekāds teātris, to noslāpēt neizdodas,

uzsvēra Ukrainas armijas izlūkdienesta vadītājs.

Tāpat viņš apgalvoja, ka Putins – ko izlūks nosauca par ukraiņu “likumīgu mērķi” – martā nebija ieradies Mariupolē. Vienalga, ko par to ziņoja Krievijas mediji, jo auss forma un attālums starp acīm ir katram cilvēkam unikāli, tieši tāpat kā pirkstu nospiedumi. Šo parametru analīze, teica Budanovs, ļaujot apgalvot, ka cilvēks, kuru sagrautajā Mariupolē uzdeva par Krievijas prezidentu, nebija Putins. Tāpat arī viņš, visticamāk, neesot pats piedalījies 9.maija parādē Maskavā.

Putinam esot vismaz trīs dubultnieki, katram esot savas pamanāmas īpatnības, tāpat viņi nedaudz atšķiroties augumā, teica Budanovs.

Izlūkdienesta vadītājs, vērtējot Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova pozīcijas Krievijas varā (tās esot pilnībā atkarīgas no Putina), arī piebilda, ka šim cilvēkam esot ļoti nopietnas veselības problēmas un narkotiskās atkarības pazīmes, ko radījuši pretsāpju medikamenti.  

Šie ir tikai daži no plašā jautājumu loka, kas tika izrunāts intervijā.

Lasiet arī: Laikraksts: 25 Eiropas uzņēmumi apgādā Krievijas armiju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas