Krievijas spēki netālu no separātiskā reģiona robežas nogalina Gruzijas pilsoni

Pirmdienas, 6.novembra, vakarā Krievijas robežsargi netālu no Dienvidosetijas robežas nošāva Gruzijas pilsoni, bet vēl vienu aizturēja, paziņoja Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili. Šis ir pirmais nāves gadījums Dienvidosetijas robežas tuvumā kopš 2008.gada kara starp Krieviju un Gruziju, ziņo Politico.

“Incidents kārtējo reizi apliecina sarežģīto drošības situāciju reģionā un liecina par okupācijas nopietnajām sekām,” paziņojumā sacīja Garibašvili.

Pēc kara 2008.gadā Krievija vienpusēji atzina Dienvidosetiju, – kur kopš 90.gadiem ir izvietoti Krievijas bruņotie spēki – un Abhāziju, un kopš tā laika ir draudējusi tās anektēt.

Otrdien, 7.novembrī, Eiropas Savienības (ES) augstākais diplomāts Žuzeps Borels (Josep Borrell) platformā X, agrāk Twitter, nosodīja Gruzijas pilsoņa nošaušanu un vēl viena pilsoņa aizturēšanu, ko pie Kirbali veica Krievijas robežsargi.

Viņš aicināja viņu nekavējoties atbrīvot.

Saskaņā ar Politico ziņoto Gruzija kopā ar Ukrainu un Moldovu iesniedza pieteikumu dalībai ES 2022.gada martā. Tomēr tai uzreiz netika piešķirts kandidātvalsts statuss, jo tai vispirms bija jāīsteno virkne reformu.

Gaidāms, ka Eiropas Komisija šonedēļ lems par Gruzijas dalības pieteikumu un, visticamāk, piešķirs tai kandidātvalsts statusu, neraugoties uz bažām par valdības prokrievisko noslieci un apcietinātā bijušā prezidenta Mihaila Saakašvili situāciju.

Lasiet vairāk: Polijas prezidents izvirza Moravecki bezcerīgā mēģinājumā izveidot jaunu valdību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas