Krievijas uzbrukumā Izmailas ostai viens mirušais; Ukrainai panākumi frontes līnijā

Krievijas dronu uzbrukumā Odesas apgabala Izmailas ostai trešdienas, 6.septembra, rītā tika nogalināts viens cilvēks un bojāta infrastruktūra, tā, atsaucoties uz reģiona gubernatora Oleha Kipera Telegram ziņojumu, vēsta Reuters.

Gandrīz trīs stundas ilgajā dronu uzbrukumā tika bojāti vairāki lauksaimniecības un ostas objekti un reģistrēti vairāki ugunsgrēki, sacījis gubernators Kipers, kā arī viņš ziņojis, ka slimnīcā

nomira arī smagi ievainots lauksaimniecības uzņēmuma darbinieks.

Tikmēr Reuters arī vēsta, ka Ukrainas bruņotie spēki otrdien, 5.septembrī, ziņojuši par panākumiem un spēcīgu aizsardzību frontes līnijās 18 mēnešus ilgajā karā ar Krieviju, savukārt Maskava šos panākumus atzinusi par neveiksmīgiem, jo dienvidu sektorā izjūtot vien “spriedzi”.

Jūnijā Ukraina uzsāka pretuzbrukumu ar mērķi atgūt Krievijas ieņemtās teritorijas, taču saskārās ar grūtībām, cenšoties iekļūt labi nostiprinātajā Krievijas aizsardzības sistēmā. Rietumu plašsaziņas līdzekļos ir pieaugusi kritika, norādot uz to, ka Ukrainas spēki, iespējams,

koncentrējas neefektīvās vietās.

Ukraina ir guvusi panākumus dienvidu virzienā uz Azovas jūru, atgūstot vairākus ciemus. Turklāt tā atgūst teritoriju pie Bakhmutas pilsētas, ko Krievija bija ieņēmusi maijā.

Iļja Jevlašs, Ukrainas karaspēka preses pārstāvis austrumos, teicis, ka

Ukrainas spēki virzās uz priekšu Bahmutas sektorā, tostarp kritiskajā Klišivkas rajonā.

Viņš norādījis, ka Ukraina arī sekmīgi aizsargājusies pret Krievijas uzbrukumiem pie Limanas un apturējusi Krievijas spēku virzīšanos pie Novojehorivkas.

Ukrainas ģenerālštābs ziņojis, ka viņu spēki virzās uz Melitopoli dienvidos ar mērķi pārraut Krievijas karaspēka izveidoto sauszemes tiltu starp Krimu un okupētajām austrumu teritorijām.

Tomēr Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ir nosaucis Ukrainas pretuzbrukumu par neveiksmīgu, apgalvojot, ka Ukrainas bruņotie spēki nav sasnieguši savus mērķus nevienā frontē, taču Šoigu arī atzina, ka Krievijas kontrolē esošajās dienvidaustrumu

Zaporižjes reģiona daļās “neiet kā smērēts”.

Viņš norādīja, ka Ukraina šajā apgabalā ir izvietojusi brigādes no savas stratēģiskās rezerves, kuras apmācījuši Rietumu instruktori.

Ukrainas ciemu ieņemšanas stratēģija uzrāda progresu, taču izšķiroša nozīme joprojām ir

pretuzbrukuma panākumiem tuvākajos divos mēnešos

pirms ziemas iestāšanās, jo Ukrainai nākas saskarties ar nostiprinātiem Krievijas aizsardzības spēkiem teritorijās, kur “sausajā periodā” izveidoti nocietinājumi un mīnu lauki, tāpēc ir svarīgi saglabāt spiedienu un kontroli pār loģistikas ceļiem, norādījuši Ukrainas analītiķi un militārpersonas.

Lasiet arī: Krievijas “ģenerālis Armagedons” redzēts Maskavā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas