Krievijas uzbrukumos Ukrainā deviņi mirušie, aizdegušās noliktavas Ļvovā

Otrdien, 19.septembrī, Krievijas uzbrukumos Ukrainā dzīvību zaudēja deviņi cilvēki. Drona trieciena rezultātā aizdegās rūpniecības noliktavas un tika izpostītas humānās palīdzības piegādes Ļvovā un ziemeļaustrumu pilsētā Kupjanskā sešus upurus nogalināja vadāma bumba, tā, atsaucoties uz amatpersonu ziņoto, vēsta Reuters.

Apgabala gubernators Olehs Sinehubovs uzbrukumu Kupjanskas pilsētai aprakstījis kā

“militāru noziegumu pret Harkovas apgabala civiliedzīvotājiem”.

Dronu triecieni Ļvovā, kas atrodas tālu no frontes līnijas, izraisījuši ievērojamus ugunsgrēkus trīs rūpniecības noliktavās un dzīvību zaudējis viens cilvēks. Apšaudes rezultātā dienvidu pilsētā Hersonā tikušas nogalinātas divas personas, tostarp policists, ziņojušas vietējās amatpersonas.

Bojāgājušo civiliedzīvotāju skaits strauji pieaug, lai gan Maskava noliedz, ka būtu apzināti, vērsusies pret civiliedzīvotājiem.

ANO humānās palīdzības koordinatore Ukrainā Denīze Brauna (Denise Brown) atklājusi, ka pilnībā izpostīta noliktava Ļvovā, ko izmantoja nevalstiskā organizācija Caritas-Spes. Viņa norādījusi, ka šajā humānās palīdzības objektā glabājās aptuveni

300 tonnas palīdzības preču, un tagad tas viss ir pārvērsts pelnos.

Ļvovas apgabala gubernators Maksims Kozitskis ziņojis, ka Krievijas spēki uzbrukumā reģionam bija palaiduši 18 dronus, no kuriem 15 tika veiksmīgi pārtverti, tostarp septiņi tieši virs Ļvovas.

Ukrainas gaisa spēki ziņojuši, ka nakts uzbrukumos Ukrainai Krievija kopumā palaidusi 30 dronus un vienu Iskander ballistisko raķeti, 27 droni tika pārtverti un neitralizēti.

Lasiet arī: Zelenskis ANO: Krievijas “ļaunumam nevar uzticēties”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas