Zelenskis ANO: Krievijas "ļaunumam nevar uzticēties"

Otrdien, 19.septembrī, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzstājās ANO Ģenerālajā asamblejā ar runu, kurā uzsvēra nepieciešamību pēc globālas vienotības, lai apstādinātu Krievijas agresiju Ukrainā, atzīmējot to, cik svarīga ir starptautiskā sadarbība, jo Krievija “virzot pasauli uz pēdējo karu”, ziņo BBC.

Ukrainas prezidents ANO Ģenerālās asamblejas runā dedzīgi aicinājis pasauli apvienoties pret Krievijas agresiju. Viņš uzsvēris, ka ir jānovērš tas, ka ar kodolieročiem apbruņotā

Krievija iedzen pasauli katastrofālā karā.

Zelenskis apsūdzējis Krieviju dažādu dzīves aspektu izmantošanā, sākot ar pārtiku un beidzot ar enerģētiku, lai uzbruktu vai radītu nesaskaņas, kā arī viņš apgalvojis, ka risināt citas globālas problēmas kā klimata pārmaiņas, varēs tikai tad, kad tiks apturēta Krievijas agresija.

Viņš aicinājis ierobežot bruņošanos, sodīt kara noziegumus, lūdzis atgriezt deportētos cilvēkus mājās un okupantus doties atpakaļ uz savu zemi. Zelenskis arī apsūdzēja Maskavu “genocīda” īstenošanā, nolaupot Ukrainas bērnus.

Prezidents Zelenskis brīdinājis par “šaubīgiem darījumiem”, kas sola izbeigt karu, uzsverot, ka kara iznākumam būs globālas sekas. Viņš apgalvojis, ka Krievijas mērķis ir izmantot Ukrainu kā ieroci pret uz noteikumiem balstītu starptautisko kārtību.

Zelenska piedāvātā

miera formula esot domāta ne tikai Ukrainai, bet visai pasaulei.

Viņa vēstījums bija īpaši vērsts uz “globālo dienvidu” valstīm, piemēram, Brazīliju un Indiju, kuras līdz šim konfliktā bija palikušas neitrālas.

Lasiet vairāk: Azerbaidžāna uzsāk operācijas Kalnu Karabahā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas