Krievijas valdība liek amatpersonām atbrīvoties no iPhone viedtālruņiem

Krievijas prezidenta administrācijas amatpersonām un darbiniekiem dots laiks līdz marta beigām, lai aizstātu iPhone viedtālruņus ar citu ražotāju ierīcēm, raksta Politico.

Krievijas medijs Kommersant 20.martā ziņojis, ka valdības darbiniekiem būs jāizmanto citu ražotāju ierīces, kas ir mazāk pakļautas spiegošanas riskiem. Prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Sergejs Kirijenko Kremļa organizētā semināra laikā informēja darbiniekus, ka drošības apsvērumu dēļ no amerikāņu viedtālruņiem jāatbrīvojas līdz 1.aprīlim. Tiek gaidīts, ka arī citas amatpersonas saņems šādas rekomendācijas, un valdība pat apsverot jaunu tālruņu nodrošināšanu saviem darbiniekiem.

Kāds no semināra apmeklētājiem sacījis, ka iPhone ir noiets etaps un to var vai nu izmest, vai atdot bērniem.

Jaunie noteikumi attiecas uz četriem departamentiem prezidenta administrācijā: Iekšlietu departamentu, Publisko projektu departamentu, Valsts domes aktivitātes pārraugošo departamentu, kā arī par infrastruktūru, informācijas un komunikācijas tehnoloģijām atbildīgo departamentu. Šie darbinieki būs aktīvi iesaistīti 2024.gadā plānotajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, kuru kampaņai jau notiek gatavošanās.

Krievijas valdība lēmumu pieņēmusi laikā, kad vairākas Eiropas valstis aizliegušas izmantot Ķīnā radīto lietotni TikTok viedtālruņos, kas tiek izmantoti darba pienākumu veikšanai, un ASV apsver pilnīgu lietotnes aizliegumu valstī.

Lasiet arī: EM aicina darbiniekus dzēst TikTok no darba mobilajiem telefoniem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas