Kubā atklāj cilvēku tirdzniecību; kubieši piespiesti cīnīties Ukrainā Krievijas labā

Kubas Ārlietu ministrija, pirmdien, 4.septembrī, paziņojusi par cilvēku tirdzniecības tīkla atklāšanu, kas piespiedis Kubas pilsoņus pievienoties Krievijas armijai Ukrainas karā, piebilstot, ka Kubas iestādes aktīvi strādājot, lai “neitralizētu un likvidētu” šo tīklu, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Ārlietu ministrijas paziņojumā nav sniegta konkrēta informācija, bet minēts, ka cilvēku tirdzniecības tīkls darbojoties no Krievijas gan Karību jūras salu valstī, gan pašā Krievijā un Kubas pilsoņus iesaistījis militārajos spēkos, kuri piedalās kara operācijās Ukrainā.

Pirmdienas paziņojumā teikts, ka šāda veida mēģinājumi esot neitralizēti,

un pret iesaistītajām personām ir uzsākts kriminālprocess.

Maija beigās Rjazaņas pilsētas krievu laikraksts ziņoja, ka Kubas pilsoņi ir parakstījuši līgumus ar Krievijas bruņotajiem spēkiem apmaiņā pret Krievijas pilsonību un ir nosūtīti uz Ukrainu. Nav zināms, vai Kubas Ārlietu ministrijas pirmdienas paziņojums ir saistīts ar šo.

Krievijas valdība apsūdzības nav komentējusi.

Krievija pagājušajā gadā paziņoja par plānu palielināt karavīru skaitu par vairāk nekā 30%, sasniedzot 1,5 miljonus karavīru. Krievija joprojām neatklāj savu kara upuru skaitu.

Lasiet arī: Medvedevs paziņo, ka Krievija šogad armijā iesaukusi 280 000 cilvēku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas