Kuluāros pieļauj Ķirša kandidatūras virzīšanu Rīgas mēra amatam

Ja sekmēsies Rīgas domes jaunās koalīcijas veidošanas sarunas, tad kādi no procesam pietuvinātajiem pārstāvjiem kuluāros ar lielu iespējamību pieļauj Jaunās vienotības (JV) politiķa, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Viļņa Ķirša (JV) kandidatūras virzīšanu Rīgas mēra amatam, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiālā informācija.

Publiskajā telpā iepriekš jau daļēji iezīmējušās Ķirša izredzes kļūt par jauno mēru, tajā skaitā, līdz ar vienošanos politiķim ieņemt galvaspilsētas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja amatu pēc tam, kad no amata atkāpās iepriekšējais mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Tāpat atsevišķi pārstāvji no topošās koalīcijas publiski izteikušies, ka JV pienāktos tiesības virzīt mēra amata kandidātu.

JV frakcija pēc deputātu skaita nosacīti arī ir lielākā no gaidāmās koalīcijas frakcijām, kurām “pieder” iniciatīva pretendenta izvirzīšanai.

Arī no JV kādu politiķu puses iepriekš ticis atzīmēts, ka partiju apvienība lēmumu par savu kā politiskā spēka virzīto mēra kandidātu pieņēmusi jau pirms 2020.gada vēlēšanām, tolaik izvirzot Ķirsi.

Trīs pušu kodols – JV, “Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība” (NA/LRA) un Kods Rīgai (KR) – gan nav vēl paziņojuši, ko virzīs uz Rīgas domes priekšsēdētāja amatu.

Nākamnedēļ prioritāri darba sesijās trīs pušu bloks plāno strādāt kopā ar “Gods kalpot Rīgai” (GKR), “Latvijas attīstībai” (LA) un dažiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem, lai noslīpētu sadarbības memoranda projektu. Trīs pušu kodols risina sarunas arī ar atsevišķiem “Par/Progresīvie” (PP) deputātiem.

Pēc tam, kad būs noslēdzies darbs arī pie sadarbības memoranda sagatavošanas vai noslēgšanas, JV, NA/LRA un KR saziņā ar pārējiem partneriem plāno laikus paziņot Rīgas mēra amata kandidātu.

Jau vēstīts, ka jaunas koalīcijas izveides procesā Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks – JV, NA/LRA un KR – sācis sarunas ar citām “valstiski domājošajām” galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcijas izveidē trīs pušu kodols sācis piesaistīt GKR, LA un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem “Par/Progresīvo” deputātiem tiekot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.

JV politiķis Ķirsis piektdien, 4.augustā, pauda, ka pašlaik ir gana labas cerības tuvāko nedēļu laikā Rīgas domē izveidot strādāt gatavu vairākumu, kas varētu nostrādāt līdz domes pilnvaru beigām 2025.gadā.

Lasiet arī: Trīs partiju bloks plāno veikt pārrunas ar citām Rīgas domē pārstāvētajām partijām par koalīcijas izveidi

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas