Laika prognoze nedēļas nogalei

Tuvojoties nedēļas beigām, laiks saglabāsies silts – gaiss iesils līdz +15 grādiem (pēc Celsija skalas), un ir iespēja, ka tiks pārspēti dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). 

Piektdien, 28.oktobrī, palaikam uzlīs, un dienā vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem un jūras piekrastē brāzmās tas sasniegs 15 metrus sekundē. Gaisa temperatūra pieturēsies +11…+15 grādu robežās.

Savukārt sestdien, 29.oktobrī, daudzviet gaidāms lietus, vietām iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas priekšpusdienā iegriezīsies no rietumiem un pastiprināsies brāzmās līdz 15–18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra visā valsts teritorijā gan naktī, gan dienā gaidāma +10…+14 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā – svētdien, 30.oktobrī,– vējš pakāpeniski sāks pierimt, nokrišņi arī mitēsies. Lai gan laiks būs mākoņains, brīžiem dienas laikā uzspīdēs arī saule. Naktī kļūs vēsāks – minimālā gaisa temperatūra būs +4…+9 grādi, savukārt dienas maksimums būs +7…+12 grādi.

Šī brīža prognozes liecina par to, ka  jaunās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks vairāku ciklonu darbība – gaidāms lielākoties mākoņains laiks, palaikam uzlīs, kā arī dominēs lēns vējš, un naktīs vietām veidosies arī migla.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas