Laiks turpinās būs lietains un silts

Šonedēļ ciklonu darbības ietekmē laiks saglabāsies lietains, tomēr ar salīdzinoši lēnāku vēju, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Gaisa temperatūra kā naktīs, tā arī dienās pārsvarā turēsies +4…+10 grādu (pēc Celsija) robežās.

Nedēļas izskaņā, teritorijā ieplūstot aukstākam gaisam, varam sagaidīt vēsāku laiku, jaunnedēļ – pat kādu sniegpārslu.

Otrdien un trešdien debesis lielākoties aizklās mākoņi, tie visā valsts teritorijā palaikam nesīs lietu. Vietām Kurzemē tas pat var būt stiprs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas jūras piekrastē pastiprināsies un kļūs brāzmains, sasniedzot 15–16 m/s. Gaisa temperatūra no nakts uz dienu būtiski nemainīsies, turoties +7….+11 grādu robežās.

Darba nedēļas otrajā pusē laikapstākļi joprojām saglabāsies līdzīgi – mākoņu debesīs būs daudz, brīžiem visā valsts teritorijā gaidāms lietus un gaiss kopumā būs mēreni silts. Nedēļas nogalē nokrišņu kopumā būs mazāk, kā arī laiks kļūs vēsāks, termometra stabiņam daļā Latvijas pazeminoties zem +7 grādu atzīmes.

Turklāt, pastiprinoties arī vējam, pēc sajūtām temperatūra šķitīs vēl zemāka.

Nākošās nedēļas sākumā, pastiprinoties anticiklona ietekmei, gaisa temperatūra turpinās kristies, termometra stabiņam noslīdot zem 0 grādu atzīmes. Būtiski nokrišņi nav gaidāmi, lai gan vietām nobirs pa kādai sniegpārslai.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas