Latvijā gaiss iesils līdz +30 grādiem

Jaunās darba nedēļas sākumā Latvijā būs jūtama anticiklona ietekme – laiks būs lielākoties mierīgs, sauss un karsts. Otrdien tikai dažviet Kurzemē gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaisa iespējamība, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lielākajā Latvijas daļā gaisa temperatūra kļūs augstāka – termometra stabiņš sasniegs +25…+30 grādu atzīmi, vien Kurzemē, līča piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāk, tur +22…+24 grādi.

Nedēļas vidū laika apstākļi arī lielākoties būs mierīgi. Saule mīsies ar mākoņiem. Naktī uz trešdienu daudzviet, bet dienā tikai austrumu un centrālajos rajonos mākoņi nesīs īslaicīgu lietu, vietām arī zibeņos un dažviet, iespējams, līs stipri. Ceturtdien nokrišņu intensitāte mazināsies, tādēļ gaidāms tikai neliels lietus.

Sinoptiķi norāda, ka trešdien pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, kas no rīta pakāpeniski iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem, negaisa laikā tas būs brāzmains. Dienvidrietumu, rietumu vējš pūtīs lēni līdz mēreni arī ceturtdien, no dienas vidus Kurzemē brāzmās sasniedzot 14 m/s.

Nakts stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zem +15…+22 grādu atzīmes, bet dienā nu jau gandrīz visā valsts teritorijā gaiss iesils līdz +21…+28 grādiem, vēsākam gaisam saglabājoties Kurzemes piekrastē.

Nedēļas nogalē laika apstākļi būtiski nemanīsies, mākoņi daždien atnesīs lietu. Gaisa temperatūra joprojām dienas laikā lielākajā valsts daļā saglabāsies virs +20 grādiem, naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14 grādiem. 

Lasiet arī: Mamikins izsludināts starptautiskajā meklēšanā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas