Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, uzskata Abu Meri

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Tas ietekmē gan sabiedrības drošību, gan kopējo veselību. Lietuvā, ieviešot alkohola ierobežojumus, alkohola patēriņu izdevies samazināt, teica ministrs.

Vinš akcentēja, ka ar plānotajiem ierobežojumiem  tiek plānots, lai alkoholu mazāk lietotu tieši jaunieši. “Jaunieši ir mūsu nākotne,” piebilda ministrs.

Alkohola patēriņš Latvijā ir sasniedzis tādu līmeni, kas pielīdzināms epidēmijai, tādēļ neatliekami nepieciešami vērienīgi un kompleksi pasākumi, lai šo rādītāju būtiski mazinātu, secināts Nacionālajā alkoholisma ierobežošanas padomē. Sēdē runāts par iesākto pasākumu alkoholisma ierobežošanai pabeigšanu, bet būtiskas jaunas iniciatīvas nav izsludinātas.

Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījuma dati liecina, ka palielinās alkoholu lietojušo meiteņu īpatsvars, pirmo reizi pārsniedzot zēnu īpatsvaru.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dati par 2023.gadu liecina, ka ir palielinājies izsaukumu skaits, kas saistīts ar bērniem, kuri lietojuši alkoholu. Savukārt Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka būtiski ir pieaudzis pirmreizēji ambulatori un stacionārā ārstēto bērnu skaits ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem alkohola lietošanas dēļ.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Augstākā tiesa nolēma, ka deputāts pārkāpis konstitūciju; ministre vērš prokuroru uzmanību uz prezidenta paziņojumu par Volkova uzbrucēju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas