Latvijā kritums rūpniecībā straujāks nekā ES vidēji

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā martā, salīdzinājumā ar 2022.gada trešo mēnesi, ir samazinājusies par 6,3%. Tas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji (taču tālu no “rekordistēm”) – liecina ES statistikas pārvaldes Eurostat pirmdien, 15.maijā, publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kritums martā gada griezumā reģistrēts 18 ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejama informācija, bet straujāks nekā Latvijā tas bijis Īrijā (-26,1%), Lietuvā (-16,6%), Igaunijā (-12,6%) un Bulgārijā (-9%).

Tikmēr lielākais kāpums martā fiksēts Maltā (+12,5%), Dānijā (+8,9%) un Spānijā (+5,6%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide martā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada ir samazinājusies par 1,3%, bet eirozonā – par 1,4%. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – februāri – rūpniecības produkcijas izlaide ES martā sarukusi par 3,6%, bet eirozonā – par 4,1%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies 16 valstīs, straujākais kritums bijis Īrijā (-26,3%), Zviedrijā (-3,9%) un Vācijā (-3,1%). Savukārt lielākais pieaugums reģistrēts Somijā (+3%), Slovēnijā (+2,3%), kā arī Čehijā un Slovākijā (abās valstīs +1,7%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide ir samazinājusies par 1%, Igaunijā sarukusi par 0,9%, bet Lietuvā pieaugusi par 0,9%. Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Lasiet arī: Latvijā mazumtirdzniecība martā kritās dziļāk nekā vidēji ES un eirozonā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas