Latvijā, salīdzinot Baltijas valstis, ir plašāks pārtikas produktu klāsts

Latvijā veikalos ir lielāka pārtikas produktu daudzveidība, taču tirdzniecībā ir mazāka konkurence nekā kaimiņvalstīs, trešdien, 12.martā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Viņa norādīja, ka Latvijā, salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju, pārtikas produktiem cenu līmenis ir salīdzinoši vienāds un nav krasu atšķirību, lai gan ir atsevišķi produkti, kas kādā no valstīm maksā lētāk, kādā dārgāk.

“Cenas ir jāskatās kompleksi – nevar apskatīties tikai uz vienu cenu zīmi kādam produktam un tad izdarīt tālejošus secinājumus,” piebilda Gulbe. Tāpat viņa uzsvēra, ka Latvijas veikalos salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm ir lielāka pārtikas preču daudzveidība.

Gulbe arī norādīja, ka martā viņa apmeklējusi apmēram 30 veikalu Latvijas pierobežā, secinot, ka

pierobežas veikalos vairāk ir pieejami vietējie produkti,

kamēr importa produkcijas praktiski nav, kā arī preču sortiments ir atšķirīgs no Rīgas. It īpaši tas atšķiras no lielo veikalu – Maxima un RIMI – piedāvājumiem.

“Bija produkti [pierobežas veikalos], kas pat man bija pārsteigums, ka Latvijā tādus mēs ražojam,” viņa piebilda. Tāpat eksperte atzīmēja, ka Latvijā tirdzniecībā konkurence nav tik liela kā kaimiņvalstīs, kas spiestu vairāk domāt par efektivitāti.

Lasiet arī: Lauksaimniecības produktu cenu līmenis pērn auga par 33,9%

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas