Latvijā turpinās meteoroloģiskā vasara, brīvdienās kļūs siltāks

Septembra pirmās dienas ir aizritējušas ar mierīgiem laika apstākļiem, mums atgādina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Bija sauss un lielākoties saulains laiks. Tomēr naktis kļuva dzestrākas.

Ceturtdienas agrā rītā tika fiksēta zemākā gaisa temperatūra kopš jūnija vidus –

gaiss Zosēnos atdzisa līdz +3,4 grādiem (pēc Celsija),

Madonā līdz +4 grādiem, bet Rēzeknē un Alūksnē līdz +4,7 grādiem. Tomēr Latvijā vēl aizvien turpinās meteoroloģiskā vasara, un tuvākajās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies, brīvdienās sasniedzot pat +25…+26 grādus.

Darba nedēļas beigās, piektdien, debesīs būs neliels mākoņu daudzums. Diena paies bez nokrišņiem. Pēc dzestrās nakts gaiss iesils līdz +18…+22 grādiem.

Brīvdienās anticiklona ietekmē saglabāsies līdzīgi laika apstākļi – ai arī debesis palaikam aizklās mākoņi, lietus nav gaidāms. Naktī uz sestdienu, pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos sabiezēs migla, kas dažviet būs novērojama vēl rīta stundās.

Naktis kļūs nedaudz siltākas,

minimālā gaisa temperatūra būs +10…+16 grādu robežās, savukārt dienu laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+25 grādu atzīmei. 

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi būtiskas izmaiņas nenesīs, turpināsies mierīgs un sauss laiks, turklāt kļūs vēl par kādu grādu siltāk. Tomēr šī brīža prognozes liecina, ka no nedēļas vidus un otrā puse atmosfēras spiediens pazemināsies, mākoņu debesīs kļūs vairāk, brīžiem līs un pūtīs brāzmaināks vējš. Arī gaisa temperatūra nākamās nedēļas otrajā pusē būs par dažiem grādiem zemāka.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas