Latvijā vēl turpināsies snigšana

Pirmajā decembrī ciklona ietekme saglabāsies, un daudzviet vēl turpināsies snigšana, bet nedēļas izskaņā ciklons atkāpsies un atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, līdz ar to arī nokrišņu daudzums mazināsies, informē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Piektdien, 1.decembrī, laika apstākļus turpinās noteiks ciklona darbība, tāpēc pirmo decembra datumu sagaidīsim ar lielākoties mākoņainām debesīm. Palaikam uzsnigs, visvairāk nokrišņi būs novērojami tieši valsts ziemeļaustrumu daļā. Snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta un ceļi joprojām saglabāsies slideni! Dienā termometra stabiņš pieturēsies -1…-5 grādu robežās, bet Kurzemes piekrastē ap 0 grādiem, vēsta LVĢMC.

Sinoptiķi norāda, ka brīvdienās ciklons atkāpsies, laiks kļūs mierīgāks, tomēr ziemai raksturīgie laikapstākļi saglabāsies.

Debesis lielākoties aizklās mākoņi, kas dažviet vēl atnesīs sniegu, tomēr vietām starp mākoņiem uzspīdēs arī kāds saules stars. Pūtīs lēns vējš. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz -7…-13 grādiem, bet dažviet Kurzemē un piekrastē būs par pāris grādiem siltāk, tur -1…-6 grādiem. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs -2…-7 grādi, rietumu rajonos +1…-2 grādi.

Nākamās nedēļas pirmā puse būtiski neatšķirsies no decembra pirmajām brīvdienām, jo brīžiem uzsnigs, taču būtisks sniega segas pieaugums nav sagaidāms. Dominēs lēns vējš. Arī sals saglabāsies, vietām nakts stundās gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -11…-16 grādiem.

Pēc ekspertu paustā, Latvijas šodienas sniega sega ir biezākā sniega sega novembrī kopš 2021. gada, kad Sīļos tā sasniedza 28 cm, bet galvaspilsētā – 25 cm. Arī Latvijas dienvidrietumos šogad ir biezākā novembra beigu/decembra sākuma sniega kārta kopš 2012. gada, kad Liepājā sniega sega sasniedza 20 cm.

Lasiet arī: Dažu stundu laikā Latvijā reģistrēti jau teju 100 satiksmes negadījumi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas