Dažu stundu laikā Latvijā reģistrēti jau teju 100 satiksmes negadījumi

Ceturtdien, 30.novembrī, no plkst. 6 līdz 13.40 valstī kopumā ir notikuši 90 ceļu satiksmes negadījumi bez cietušām personām un četri ar cietušajiem, ziņo Valsts policija.

Piemēram, šorīt krustojumā pie Smiltenes grāvī iebraucis un uz sāniem apgāzies satiksmes autobuss. Negadījumā cietušo nav.

BNN jau vēstīja, ka braukšanas apstākļi pa autoceļiem visā Latvijā pārsvarā ir apgrūtināti. Pēc LVC informācijas, apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai Liepājas pusē – uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Kalvenes līdz Liepājai un uz Klaipēdas šosejas (A11) visā garumā.

LVC norāda, ka pēc intensīvas snigšanas šonakt un no rīta valsts nozīmes ceļu tīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem veikta jau vairākkārt. Lai turpinātu uzlabot braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 107 “Latvijas autoceļu uzturētāja” ziemas dienesta tehnikas vienības.

Vienlaikus LVC atgādina, ka

snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, un aicina plānot papildu laiku ceļā.

Par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, iespējams informēt, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests mudina pārbaudīt, vai stipras snigšanas laikā no ceļa noslīdējušām automašīnām tiešām nepieciešami operatīvie dienesti.

Lai mazinātu maldinošo izsaukumu skaitu, kuru skaits šādos laikapstākļos pieaug, VUGD aicina, redzot ceļu satiksmes negadījumu – no ceļa noslīdējušu automašīnu, apstāties un noskaidrot, vai ir cietuši cilvēki, notiek vielu noplūde vai arī automašīna dūmo.

Ja operatīvo dienestu palīdzība nav nepieciešama, uz tālruņa numuru 112 zvanīt nevajag, uzsver dienestā. Ja aculiecinieki pabrauc garām neapstājoties, tad, zvanot uz tālruņa numuru 112, viņi nespēj sniegt pilnvērtīgu informāciju par notikušo, kā rezultātā uz notikuma vietu var tikt izsūtīti operatīvie dienesti, pieņemot, ka negadījumā, iespējams, ir cietušie un nepieciešama arī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība.

Lasiet arī: Rīgā ceturtdien sabiedriskajā transportā būs puteņa biļetes

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas