Latvijas produkcija lielveikalos “jādubulto”, uzstāj Saeimas komisija

“Mūsu uzdevums ir nodrošināt, lai vietējās preces plašā klāstā ir pieejamas veikalu ķēžu plauktos,” trešdienas, 19.aprīļa, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē klātesošajiem sacīja tās priekšsēdētāja Linda Matisone (AS).

“Vietējo lauksaimnieku produkcija veikalu tīklos ir vismaz jādubulto, un tas ir jāizdara iespējami īsā laikā, atbalstot vietējos ražotājus un tādējādi sildot Latvijas ekonomiku,” komisijas priekšsēdētāju citē Saeimas preses dienests.

Salīdzinot ar kaimiņvalstīm, Latvijas veikalu plauktos ir zems vietējĀS produkcijas īpatsvars,

uzsvēra deputāti, “aktualizējot nepieciešamību” palielināt vietējo preču daudzumu un sortimentu tirdzniecības vietās. Tāpat komesijas locekļi akcentēja nepieciešamību rast konstruktīvu risinājumu vietējā tirgus aizstāvēšanai un ražotāju atbalstam.

Sociālo partneru – ražotāju un tirgotāju – pārstāvji deputātiem pauda, ka nereti vietējiem ražotājiem ir sarežģīti panākt, ka viņu produkcija nonāk veikalu plauktos.

Komisijas deputāti lēma uzdot Zemkopības ministrijai sadarbībā ar sociālajiem partneriem līdz 31.maijam nākt klajā ar priekšlikumiem vietējo pārtikas un lauksaimniecības preču ražotāju produkcijas īpatsvara palielināšanai tirdzniecības plauktos.

Lasiet arī: Latvijā, salīdzinot Baltijas valstis, ir plašāks pārtikas produktu klāsts

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas