Līdz ar pārbīdēm valdībā pārmaiņas gaidāmas arī Rīgas domē

Līdz ar jaunās valdības ievēlēšanu pārmaiņas sagaidāmas arī Rīgas domē (RD).

Galvaspilsētas domē varētu atgriezties Nacionālās apvienības/Latvija Reģionu apvienības deputāti Jurģis Klotiņš un Ieva Brante.

Līdz ar to no šīs frakcijas Rīgas dome varētu būt jāpamet Ievai Holmai un Edgaram Štelmaheram.

Savukārt Rīgas domi varētu pamest kultūras ministres amatam nominētā Agnese Logina (Progresīvie), bet uz Saeimu varētu doties šīs pašas Rīgas domes frakcijas deputāte Mairita Lūse.

Tas Progresīvajiem varētu nozīmēt Rīgas domes frakcijā esošo deputātu skaita samazinājumu. Progresīvie RD vēlēšanās startēja kopā ar Latvijas attīstībai un kustību Par.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem nākamais pretendents uz Rīgas domes deputāta amatu ir no kustība Par – Edgars Jēkabsons. 

Kā aģentūrai LETA atzina Jēkabsons, gala lēmumu šajā jautājumā viņš pieņemšot, kad jaunā valdība būs apstiprināta un viņš saņems uzaicinājumu kļūt par Rīgas domes deputātu. Pašlaik viņš domājot, ka varētu šo piedāvājumu pieņemt un kļūt par deputātu, taču uzsvēra, ka gala lēmumu viņš pieņemšot pēc tam, kad oficiāli tiks uzaicināts.

Ja tā notiks, tad Progresīvo frakcijā deputātu skaits no 12 samazināsies uz 11 deputātiem. Savukārt kustībai Par var rasties iespēja izveidot atsevišķu frakciju, jo pēc bijušā mēra Mārtiņa Staķa lēmuma pamest partiju Rīgas domē Par pašlaik ir divi pārstāvji – Laima Geikina un Ivars Drulle.

Lai izveidotu frakciju, nepieciešami vismaz trīs deputāti.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju otras Rīgas domes deputātu frakcijas Progresīvie deputātes vietā varētu stāties Mārtiņš Zvejnieks.

Ar Zvejnieku aģentūrai LETA sazināties pagaidām neizdevās.

Jau ziņots, ka no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai JV, pieci – ZZS, bet trīs – Progresīvajiem. Saeimas spīkera amatam ZZS virzīs Saeimas deputātu, kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.

Lasiet arī: No jaunās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem puse tiks JV, pieci – ZZS, bet trīs – Progresīvajiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas