Līdz pēdējām 30 sekundēm ar Prigožina lidmašīnu viss bijis kārtībā

Kā jau ziņots, trešdien, 23.augustā, tika notriekta lidmašīna Embraer Legacy 600, uz kuras atradies Prigožins, neuzrādīja nekādas problēmas līdz pat straujam kritumam pēdējās 30 sekundēs, kā liecina lidojuma izsekošanas dati, vēsta Reuters.

Plkst. 18.19, pēc vietējā laika, lidmašīna veica “pēkšņu vertikālu lidojumu uz leju”, teicis Īans Pečeniks (Ian Petchenik) no Flightradar24. Aptuveni 30 sekunžu laikā lidmašīna nokritusies no augstuma par vairāk nekā 2,4 km.

“Lai arī, kas notika, tas notika ātri,” viņš teicis, piebilstot, ka, iespējams, viņi cīnījušies (ar lidmašīnu),” taču

pirms dramatiskā kritiena nebijis “nekādu pazīmju, kas liecinātu, ka ar lidmašīnu kaut kas vainas”.

Krievijas izmeklētāji uzsākuši kriminālizmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas noticis. Daži vārdā neminēti avoti Krievijas plašsaziņas līdzekļiem pauduši viedokli, ka lidmašīnu notriekusi viena vai vairākas raķetes – šīs ziņas neesot apstiprinātas.

Prokremliskais analītiķis Sergejs Markovs centies vainu novelt uz Ukrainu, ziņo Politico.

“Prigožins ir miris. Neviens netic, ka tas ir nelaimes negadījums,” viņš paziņojis savā Telegram kanālā, norādot, ka Prigožina un Utkina slepkavība […] visticamāk, ir Ukrainas terorakts pirms Ukrainas Neatkarības dienas.

“Visi Krievijas ienaidnieki jau priecājas. Prigožina slepkavība ir galvenais Ukrainas sasniegums šogad,” rakstījis Markovs.

Toties Žurnālists Kristo Grozevs (Christo Grozev) no Bellingcat noraidīja spekulācijas, ka aiz katastrofas varētu stāvēt Ukraina. Norādot sarunā ar YouTube kanālu Popular Politics, ja Ukraina būtu kaut ko tādu izdarījusi, tā to būtu darījusi tad, kad Prigožins bijis viens no tās galvenajiem ienaidniekiem, kad vadījis savu Krievijas armijas atzaru Ukrainas karā. Viņš arī esot izvirzījis teoriju, ka Prigožins varētu būt inscenējis savu nāvi.

“Tas atbilst viņa stilam,” sacījis Grozevs, piebilstot, ka visdrīzāk tā esot “Putina personīgi pasūtīta slepkavība”, jo Prigožins viņu pazemojis.

Lasiet arī: VIDEO| Avarējusi lidmašīna, kurā atradies Prigožins

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas