Lielbritānijas ministrs noliedz jaunā izmitināšanas plāna bīstamību

Lielbritānijas enerģētikas ministrs Grants Šaps (Grant Shapps) noliedzis, ka barža, uz kuras plānots izmitināt valstī nokļuvušos patvēruma meklētājus, varētu būt neatbilstoša ugunsdrošības prasībām, vēsta Politico.

Lielbritānijas Ugunsdzēsības apvienība (FBU) nosūtījusi vēstuli Iekšlietu ministrijai, un tajā izteikts brīdinājums, ka pašlaik Dorsetā pietauvotā Bibby Stockholm var kļūt par nāvējošu slazdu ugunsgrēka gadījumā. Baržā ir 222 kajītes. Bibby Stockholm ir viena no baržām, uz kurām Lielbritānijas valdība plāno izmitināt patvēruma meklētājus. Pašlaik lielākā daļa bēgļu izvietoti viesnīcās, un tas valdībai izmaksā 2,3 miljardus mārciņu gadā.

FBU ģenerālsekretāra vietnieks Bens Šelbijs (Ben Selby) britu laikrakstam The Guardian otrdien, 1.augustā,sacīja, ka “ugunsdzēsēji uzskata Bibby Stockholm par potenciāli nāvējošu slazdu”, un norādīja, ka

baržai, uz kuras ir vieta 550 personām, nav veikta pienācīga risku izvērtēšana.

Selbijs sacīja, ka galvenās bažas rada situācijas, kad liels cilvēku skaits centīsies vienlaicīgi pārvietoties pa šaurajiem gaiteņiem un durvju ailēm. Viņš piebilda: “Ja ugunsdzēsēji centīsies uz tās nokļūt pa šaurajiem gaiteņiem, kamēr cilvēki tajā pašā laikā mēģinās izkļūt, kā viņi vispār nonāks pie uguns avota un veiks glābšanas darbus?”

Selbijs salīdzināja Bibby Stockholm ar 2017.gada nāvējošo Grenfela torņa ugunsgrēku, un norādīja, ka ugunsdzēsējiem ir tāda sajūta, it kā viņi lūkotos uz nākamo katastrofu.

Šaps uz ugunsdzēsēju teikto raģēja, norādot, ka peldlīdzeklis noteikti nekļūs par “nāvējošu slazdu”. Viņš sacīja:

“Esmu noskaidrojis, ka šis konkrētais kuģis iepriekš Vācijā kalpojis migrantu izmitināšanai. Nav iemeslu domāt, ka tas ir nedrošs.”

Saskaņā ar laikraksta Independent rīcībā esošo informāciju, daži no patvēruma meklētājiem, kuriem būs jāpārceļas uz Bibby Stockholm, jau izrādījuši pretestību pārcelšanas paziņojumiem.

Lasiet arī: Lielbritānija plāno izmitināt imigrantus bijušajās militārajās bāzēs

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas