Lietuva apsver Latvijas lūgumu nosūtīt robežsargus cīņai pret nelegālo migrāciju

Latvija lūgusi Lietuvai nosūtīt desmit līdz 15 robežsargu komandu, lai palīdzētu cīnīties pret nelegālo imigrāciju no Baltkrievijas puses, un Lietuva pašlaik apsver tāda lūguma izpildi.

“Latvija ir lūgusi desmit līdz 15 virsniekus. Un šo skaitu mēs apsveram. Šobrīd skatāmies, kas varētu braukt,” pirmdien aģentūrai BNS sacīja Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta pārstāve Lina Laurinaitīte, piebilstot, ka uz Latviju galvenokārt tiks nosūtīti Lietuvas robežsargi, kas dienē uz Krievijas robežas.

“Svarīgi ir arī tas, ka lielākā daļa robežsargu ieradīsies no Lietuvas un Krievijas robežas, kur situācija šobrīd varbūt nav tik saspringta, un arī paši robežsargi iegūs no jaunas pieredzes Latvijā, jo tā šobrīd vēl saskaras ar nelegālās migrācijas problēmu,” sacīja Lietuvas robežsardzes pārstāve.

Plānots nosūtīt kinologus un kriminālizlūkošanas virsniekus, viņa piebilda.

Pirmdien dienesta komandieris Rustamas Ļubajevas Lietuvas sabiedriskajam radio LRT sacīja, ka Lietuva un Igaunija nosūtīs darbiniekus, lai no 5.augusta palīdzētu saviem Latvijas kolēģiem.

Polija pašlaik ir valsts, kas saskaras ar vislielāko nelegālo migrantu pieplūdumu, tai seko Latvija, viņš teica.

Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta dati liecina, ka Lietuvas robežsargi šogad valstī nav ielaiduši vairāk nekā 350 nelegālos migrantus, kas mēģināja šķērsot robežu no Baltkrievijas puses, Latvija novērsusi vairāk nekā 3000 tādu mēģinājumu, kamēr Polijā to skaits pārsniedz 21 000.

Ļubajevs arī norādīja, ka pašlaik lielākā problēma Lietuvai ir tā dēvētā sekundārā imigrācija, kad valstī ierodas personas, kas nelikumīgi šķērsojušas Latvijas robežu.

“Šogad esam identificējuši vairāk nekā 200 personas un nodevuši tos atpakaļ Latvijas robežsargiem,” sacīja Ļubajevs.

Lietuva arī 2023.gada rudenī nosūtīja uz Latviju 20 robežsargus.

Lasiet arī: Pujāts: Baltkrievija sūta migrantus, lai atriebtos Latvijai par tās lēmumiem
 
Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
 
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas