L’Oréal mantiniece kļūst par pirmo sievieti, kuras neto vērtība pārsniedz 100 miljardu ASV dolāru

Skaistumkopšanas līdzekļu ražotāja L’Oréal mantiniece un bagātākā sieviete pasaulē Fransuāza Betenkūra-Meijersa (Françoise Bettencourt Meyers) ir kļuvusi par pirmo sievieti, kuras akciju vērtība pārsniegusi 100 miljardu ASV dolāru (90,1 miljards eiro), pēc tam, kad L’Oréal akcijas ceturtdien, 28.decembrī, Parīzē sasniedza rekordaugstu vērtību, ziņo BBC.

Ceturtdien 70 gadus vecās Betenkūras-Meijersas neto vērtība Bloomberg Miljardieru indeksā pārsniedza 100 miljardus ASV dolāru, kas

viņu izvirzīja 12.vietā starp pasaules bagātākajām personām.

Betenkūra-Meijersa ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja vietniece. Viņa un viņas ģimene ir lielākie L’Oréal akcionāri, kuriem pieder aptuveni 35% akciju.

Viņa pēc mātes Liliānas Betenkūras (Liliane Bettencourt) nāves 2017.gadā kļuva par L’Oréal akciju vienīgo mantinieci.

Runā, ka Betenkūra-Meijersa dod priekšroku privātumam, nevis pasaules bagātnieku vidū tik ļoti iecienīto saviesīgo pasākumu apmeklēšanai. Viņa ir slavena ar to, ka katru dienu stundām ilgi spēlē klavieres, kā arī viņa ir sarakstījusi divas grāmatas – plašu Bībeles pētījumu piecos sējumos un grieķu dievu ģenealoģiju.

“Viņa patiešām dzīvo savā kokonā. Viņa dzīvo galvenokārt savas ģimenes lokā,” sacīja Toms Sanktons (Tom Sancton), grāmatas The Bettencourt Affair autors, raksta BBC.

BBC atzīmē, ka neraugoties uz savu ievērojamo bagātību, Betenkūra-Meijersa atpaliek no sava franču kolēģa Bernāra Arno (Bernard Arnault), kura bagātība sasniedz 179 miljardus ASV dolāru. Arno, pasaulē lielākās luksusa preču grupas LVMH dibinātājam, pieder virkne prestižu zīmolu, piemēram, Fendi un Louis Vuitton.

Lasiet arī: Masks atgūst pasaulē bagātākā cilvēka statusu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas