LTRK neatbalsta ekonomikas ministres nomaiņu

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kategoriski paziņo, ka tā – sevi piesakot par mūsu valsts lielāko uzņēmēju organizāciju – neatbalsta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ieceri veikt izmaiņas Ekonomikas ministrijas vadībā.

LTRK līdzšinējo sadarbību ar ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni (NA) vērtē kā konstruktīvu un efektīvu un nesaskata pamatojumu viņas nomaiņai. Organzācijas prezidents Aigars Rostovskis šajā paziņojumā norāda, ka

nav racionāla izskaidrojuma,

kāpēc jānomaina sekmīgi strādājošs ministrs laikā, kad Latvijai ir svarīga katra dienai, lai
būtiski palielinātu ekonomikas apjomu:

“Latvijā ir ļoti maz ministru, kuri ir novērtēti uzņēmēju vidū. Ilze Indriksone savā darbībā demonstrējusi piemēru uzņēmēju iesaistei un līdzdalībai lēmumu pieņemšanā. Viņa apliecinājusi, ka uzņēmēju viedoklis ir nozīmīgs ekonomikas transformācijā.

LTRK regulāri – divas reizes mēnesī – tiekas ar ministri;

mēs redzam, ka uzņēmēju viedoklis atspoguļojas Ekonomikas ministrijas dokumentos un
lēmumos. Tāpēc aicinām Ministru prezidentu pārdomāt šo izmaiņu efektivitāti un ietekmi uz iesāktajām pārmaiņām. Mēs esam pārliecināti, ka valdības vadītājs, ja vēlas “vairot dinamiku” ministru komandā, to var darīt, nevis uz ekonomikas ministres rēķina, bet meklējot racionālākus veidus, kā optimizēt valdības darbu.”

Jau ir ziņots, ka Ministru prezidents kā vienu no priešnosacījumiem tagadējās triju partneru koalīcijas saglabāšanai nosauca triju ministru un viņu vadīto ministriju “politiskās piederības” rotāciju. Viņš vēlas, lai Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Rihards Kols kļūtu par ārlietu ministru, aizpildot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča atbrīvoto vakanci – Indriksonei paliekot bez portfeļa un EM pārejot Apvienotā saraksta pārziņā. Māra Sprindžuka (AS) vadīto Vides aizsardzības un pašvaldību attīstības ministriju (VARAM) tad pārņemtu Jaunā Vienotība (JV).

EM, šai koalīcijai sākot darbu, jau tika “padarīta vieglāka” – daļu tās svarīgāko funkciju, pilnvaru un ES naudas plūsmu uzticēja  jaunradītajai un rosībā maz jūtamā Raimonda Čudara (JV) vadītajai Klimata un enerģētikas ministrijai. Tādēļ sabiedrībā var rasties iespaids, ka premjera uzspiestā – jūtami daudz ietekmīgākās – VARAM apmaiņa pret EM varētu būt Kariņa maskēta vēlme panākt AS aiziešanu no viņa vadītās valdības.

Lasiet: Puntulis: Kariņa piedāvājums valdošās koalīcijas saglabāšanai ir pārāk ultimatīvs 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas