LTV: Grindeks pelna Krievijā, tās armijā ir pieprasīts mildronāts

Latvijas sabiedrisko mediju ziņu portāls lsm.lv – turpinot Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma ziņoto, ka vairāki simti mūsu valsts uzņēmumu turpina eksportēt uz Krieviju savu produkciju – vēsta par farmācijas uzņēmuma AS Grindeks pērn palielināto klātbūtni tās tirgū. 

Pretēji uzņēmuma un tā vadītāja Kirova Lipmana, kura ģimene ir AS galvenais īpašnieks, paziņojumiem, ka Grindeks pakāpeniski aizejot no Krievijas, taču uzņēmuma gada pārskatā ir sarēķināts, ka tā agresorvalstī tirgotās produkcijas apjoms pērn, salīdzinot ar 2021.gadu,

ir audzis par 27%

– no 55,3 miljoniem līdz 70,6 miljoniem eiro. Krievijā gūto ieņēmumu īpatsvaru Grindeks kopējā biznesā ir 27% (kopējais apgrozījums 2022.gadā ir 259 miljoniem eiro). Savukārt eksports uz Ukrainu – tāpat arī uz tā dēvētajām “NVS valstīm” – ir krities, secina portāla autors Sergejs Petrovs [vairāk lasiet šeit]. Tiesa, viņš piebilst, pēdējās desmitgades laikā Krievijas tirgus daļa Grindeks noietā tiešam ir mazinājusies, jo 2013.gadā tā bija 57%.

Krievijas aptiekās joprojām ir brīvi pieejams uzņēmuma “bestsellers” mildronāts (tāpat arī tā vietējā ražojuma kopijas) – zāles, kas paaugstina kustību aktivitāti un fizisko izturību. Dažādos prokremlisko militāristu blogos šo medikamentu savā veidā pat plaši reklamē, iesakot to iegādāties okupantu armijā mobilizētajiem vai tiem, kuri gatavo palīdzības paciņas jau uz fronti nosūtītajiem. 

Šajā gadījumā, tāpat kā citu Latvijas uzņēmumu kontaktos ar Krieviju, ne par kādu likumu vai ES sankciju pārkāpumu runas nav – tikai par vēlmi nezaudēt tirgu, uzsver lsm.lv.

Lasiet arī: LTV: Aptuveni 307 Latvijas uzņēmumi turpina eksportēt uz Krieviju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas