Lukašenko: Prigožins neatrodas Baltkrievijā

Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka Jevgēņijs Prigožins šobrīd neatrodas Baltkrievijā, un deva mājienu, ka dumpīgais karavadonis varētu būt Krievijā, raksta Politico.

Baltkrievijas valsts medijs citējis Lukašenko, kas 6.jūlija rītā sacījis: “Runājot par Jevgēņiju Prigožinu, viņš ir Sanktpēterburgā. Kur viņš ir šorīt? Varbūt viņš devies uz Maskavu, varbūt kur citur, bet viņš nav Baltkrievijas teritorijā.”

Baltkrievs piebilda, ka, cik viņam zināms, pēc Prigožina paziņojuma, ka gājiens uz Maskavu tiek pārtraukts, vāgnerieši joprojām ir savās nometnēs.

Pēc tam, kad izgāzās Prigožina uzsāktais dumpis, viņam tika dota iespēja doties trimdā, un algotņu grupējuma īpašniekam bija jādodas uz Baltkrieviju. Jūnija beigās Lukašenko apgalvoja, ka Prigožins ieradies Baltkrievijā, un stāstīja par savu lomu pamiera noslēgšanā starp Kremli un Vāgnera grupu.

Kopš tā brīža Prigožina atrašanās vieta ir miglā tīta, tiek runāts par viņa privātās lidmašīnas atrašanos Minskā,

tāpat sociālajos tīklos tiek ziņots par gadījumiem, kad Prigožins it kā manīts.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stolteberg) Politico apliecināja, ka Prigožina algotņi nav masveidā ieradušies Baltkrievijā. Viņš sacīja: “Mēs esam manījuši gatavošanos vāgneriešu uzņemšanai. Tomēr līdz šim neesam piefiksējuši masveidīgu viņu ierašanos.”

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis Vāgnera grupas kaujiniekiem trīs iespējas: atgriezties frontē kā daļai no Krievijas regulārās armijas; doties mājās pie ģimenēm; pievienoties savam vadonim Baltkrievijā. Putins sacījis: “Arī Vāgnera grupas karavīri ir patrioti, lojāli valstij, un to ir pierādījuši kaujās. Viņi tika izmantoti, un piespiesti pavērsties pret saviem biedriem, ar kuriem plecu pie pleca karoja Ukrainā.”

Lasiet arī: VIDEO | Krievijas televīzija uzsākusi kampaņu pret Prigožinu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas