LVRTC uzņemsies 31,6 miljonu eiro saistības tehnoloģiskās infrastruktūras izbūvei uz Latvijas-Krievijas robežas

Valdība otrdien, 16.jūlijā, atļāva VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centram” (LVRTC) uzņemties finansiālās saistības 31 671 420 eiro apmērā tehnoloģiskās infrastruktūras izbūvei gar Latvijas un Krievijas robežu.

Nauda paredzēta būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei, būvdarbiem, autoruzraudzībai, kā arī saistītām iekārtām un materiāliem.

Detalizēts aprēķins publiskai apskatei nav pieejams un patlaban nav zināms, kad valdība par šo finansējumu lems.

Tāpat valdība otrdien atbalstīja pārdali 131 604 eiro apmērā uz Iekšlietu ministrijas budžetu, lai turpinātu valsts robežas apsardzības tehnoloģiskās infrastruktūras izbūvi uz Latvijas un Krievijas robežas.

Lai nodrošinātu valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās tehnoloģiskās infrastruktūras izbūvi uz robežas, LVRTC ir veikusi visas nepieciešamās procedūras un ir pieņēmusi lēmumus cenu aptaujā, kas paredz līgumu slēgšanas tiesību piešķiršanu būvkomersantiem tehnoloģiskās infrastruktūras izbūvei attiecīgajās būvdarbu kārtās, kā arī ir noteikusi šim mērķim un ar izbūves nodrošināšanu saistīto izmaksu segšanai nepieciešamā finansējuma apmēru.

LETA jau pērn septembrī, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra Dimitrija Trofimovs pausto, rakstīja, ka tuvākajos gados informācijas tehnoloģijās valsts austrumu robežas drošības stiprināšanā paredzēts ieguldīt aptuveni 200 miljonus eiro.

Pērn rudens sākumā valdība bija nolēmusi, ka LVRTC īstenos tā dēvētās gudrās robežas projektu, kas paredz tehnoloģiskas infrastruktūras izbūvi.

Valdība pērnā gada sākumā atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz deleģēt pienākumu LVRTC īstenot un uzraudzīt visus robežas infrastruktūras tehnoloģiskā risinājuma izbūves un ieviešanas darbus.

Lasiet arī: Zīle atkārtoti ievēlēts EP viceprezidenta amatā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas