Mainīgi laikapstākļi brīvdienās: Saule, lietus un negaiss

Brīvdienās debesis pārsvarā klās mākoņi, lai gan brīžiem starp tiem izsprauksies arī kāds saules stars, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sestdien dienas otrajā pusē valsts teritoriju no dienvidrietumiem sasniegs mākoņu zona, kas nesīs pērkona lietusgāzes, kas vietām būs ļoti stipras un ar krusu, kā arī krasām ļoti stiprām vēja brāzmām.

Sinoptiķi norāda, ka zona turpinās savu virzību uz ziemeļaustrumiem arī vakara svētdienas nakts laikā, vakara stundās pērkona negaisi var kļūt vēl stiprāki.  Dienā  gaiss iesils tikai līdz +20…+25 grādiem, tikai dienvidaustrumu rajonos būs karstāks laiks un termometra stabiņš sasniegs +25…+29 grādu atzīmi.

Mazāk nokrišņu gaidāms svētdien rīta pusē un naktī uz pirmdienu. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas svētdien pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses. Termometra stabiņš naktī nenoslīdēs zem +16…+20 grādu atzīmes, un dienā gaisa temperatūra daudzviet paaugstināsies līdz +20…+26 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē brīžiem līs, taču vairs ne tik stipri un arī ne ilgstoši. Laiks saglabāsies silts, diennakts gaišajās stundās lielākajā Latvijas daļā termometra stabiņš pieturēsies virs +25 grādu atzīmes. Nedēļas otrajā pusē laiks saglabāsies līdzīgi mērens.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Nausēda inaugurēts otrajam pilnvaru termiņam, valdība apstiprina jaunus mācību poligonus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas