“Man ir pietiekami daudz argumentu, lai apstrīdētu šo lēmumu.” Stepanova pārsūdzēs savu pazemināšanu amatā

Līdzšinējā Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāre Ilonda Stepanova pārsūdzēs pēc disciplinārlietas izmeklēšanas piemēroto disciplinārsodu, kā rezultātā viņu pārcēla SM Sakaru departamenta direktores amatā, aģentūrai LETA sacīja Stepanova.

Viņa norādīja, ka viņa vērsīsies tiesībaizsargājošajās institūcijās saistībā ar disciplinārlietas lēmumu, kā arī to, ka iesniegums tiek gatavots. “Tas ir administratīvais process, ministra lēmums, kuru apstrīdēs administratīvajā tiesā,” papildināja Stepanova.

Viņa sacīja, ka nepiekrīt visam, kas ir rakstīts un secināts disciplinārlietas lēmumā. “Es uzskatu, ka man ir pietiekami daudz argumentu, lai es varētu apstrīdēt šo ministra lēmumu,” atzīmēja Stepanova.

Komentējot to, vai viņa neplāno pamest ministriju, viņa sacīja, ka pamatā lēmums par pazemināšanu amatā ir līdz 2025.gada 10.februārim, un tad viņu pilnībā atbrīvo no amata un beidzas darba attiecības. “Tas ir pietiekami īss periods. Es tagad amata pienākumus pildu un redzēsim, kā situācija attīstīties,” norādīja Stepanova.

Savukārt otrdienas valdības lēmums ir saistīts ar pilnvaru laiku valsts sekretāres amatā.

“Kā zināms, valsts sekretārs pienākumus pilda piecus gadus ar vienu termiņa pagarinājumu, līdz ar to tā ir skaidri zināma lieta, kas var būt un nebūt,” papildināja Stepanova.

Iepriekš satiksmes ministra padomnieks Edgars Klētnieks skaidroja, ka pēc disciplinārlietas izmeklēšanas Stepanovai piemērots disciplinārsodu. Viņu pazemināja amatā un 1.jūlijā pārcēla Sakaru departamenta direktora amatā uz laiku līdz 2025.gada 10.februārim, kad viņai būtu beidzies pilnvaru laiks valsts sekretāres amatā.

Savukārt otrdien valdība nolēma atbrīvot Stepanovu no SM valsts sekretāres amata 2025.gada 10.februārī jeb nepagarināt darba attiecību termiņu.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ieskatā viņa izdarījusi vairākus disciplinārpārkāpumus, kā arī nekvalitatīvi un nolaidīgi pildījusi ierēdņa pienākumus. Ierosinātā disciplinārlieta saistīta ar “Rail Baltica” projekta ieviešanas uzraudzību, iepriekš teikts SM paziņojumā.

Rīkojumu par disciplinārlietu ierosināšanu pret Stepanovu satiksmes ministrs izdeva 2024.gada 24.janvārī, pamatojoties uz 2024.gada 4.janvāra trauksmes cēlēja ziņojumā norādīto informāciju, iepriekš rakstīja SM.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) intervijā aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka no šīs disciplinārlietas izriet vēl arī vairākas citas izmeklēšanas gan ministrijas iekšienē, gan starpinstitucionāli, kas būtu jājautā vairāk Valsts kancelejai, kuras pārstāvji vadīja disciplinārlietas komisiju.

“Mēs publiski galvenās lietas esam pateikuši. Valsts sekretāre ir pieļāvusi kļūdas savā darbībā. Nolaidības elementi ir bijuši tieši uzraudzībā. Secinājumi ir diezgan nepārprotami un lēmumi ir pieņemti,” iepriekš norādīja Briškens.

Stepanova SM valsts sekretāres pienākumus pildīja no 2020.gada 11.februāra.

Savukārt no 2015.gada līdz 2019.gada martam viņa bija Valsts kontroles padomes locekle, bet pirms tam – no 1996.gada – strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus nodaļu un departamentu vadībā. Tostarp no 2006.gada viņa strādāja par FM Budžeta departamenta direktori, liecina informācija aģentūras LETA arhīvā.

Lasiet arī: SM valsts sekretāre zaudē amatu saistībā ar “Rail Baltica” uzraudzības nepilnībām

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas