Masks draud uzsākt tiesvedību pret Meta

Nosūtot Markam Cukenbergam (Mark Zuckerberg) vēstuli, Twitter draudējis iesūdzēt tiesā Meta saistībā ar jauno sociālo tīklu Threads, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Meta sāka jaunā sociālā tīkla Threads darbību trešdien, 5.jūlijā, un lietotāju skaits jau sasniedzis vairāk nekā 30 miljonus, turklāt izskatās, ka platforma apsteigs Twitter, ņemot vērā iespēju tieši piesaistīt miljardiem Instagram lietotāju.

Twitter advokāts Alekss Spiro (Alex Spiro) apsūdzējis Meta augsta līmeņa Twitter darbinieku nolīgšanā, kuriem ir bijusi un joprojām ir pieeja Twitter komercnoslēpumiem un cita slepenai informācijai. Advokāts Meta nosūtītajā vēstulē rakstījis: “Twitter plāno stingri pastāvēt uz savām intelektuālā īpašuma tiesībām, un pieprasa Meta nekavējoties spert nepieciešamos soļus, lai pārtrauktu Twitter komercnoslēpumu un citas slepenas informācijas izmantošanu.”

Reuters avots ar pieeju informācijai par vēstules saturu to 6.jūlijā apstiprināja, savukārt Spiro nav atbildējis uz lūgumu komentēt vēstuli.

Meta pārstāvis Endijs Stouns Threads publicētā ierakstā norādīja:

“Neviens no Threads inženieru komandas nav bijušais Twitter darbinieks – tā vienkārši nav.”

Kāds bijušais Twitter darbinieks Reuters pastāstīja, ka viņam nav informācijas par bijušajiem Twitter darbiniekiem, kas būtu strādājuši pie Threads izveides, un kopumā par bijušajiem Twitter augsta līmeņa dalībniekiem, kas strādātu Meta.

Tikmēr Twitter īpašnieks Īlons Masks (Elon Musk) sacījis, ka konkurence ir pieņemama, krāpšanās – nē.

Kopš Masks pērnā gada oktobrī pārņēma Twitter, platformai radusies virkne potenciālo konkurentu, tostarp Mastodon un Bluesky. Tikai Threads saskarne ārkārtīgi atgādina Twitter,

tomēr Threads nav iespējama meklēšana pēc atslēgvārdiem vai privātas ziņas.

Intektuālo īpašumtiesību eksperti, viņu vidū arī Stenfordas Universitātes profesors Marks Lemlejs (Mark Lemlejs), norāda, ka ar vēstulē minēto nepietiek, lai sāktu tiesas procesu. Lemlejs sacīja: “Tikai Twitter bijušo darbinieku nolīgšana vien (kurus Twitter atlaida vai aizbiedēja) un fakts, ka Facebook radījuši līdzīgu lietotni, diez vai ir pietiekami intelektuālā īpašuma zādzības apliecināšanai.”

Ņujorkas Universitātes profesore Džīna Fromere (Jeanne Fromer) sacīja, ka, lai apsūdzētu citu uzņēmumu intelektuālā īpašuma zādzībā, nepieciešams arī pierādīt, ka ir veikti pietiekami pasākumi, lai savu īpašumu pasargātu.

Jaunākie Twitter izaicinājumi seko haotisku lēmumu virknei, kas likuši novērsties kā lietotājiem, tā reklāmdevējiem. Pēdējais Maska strīdīgais lēmums bija ierobežot dienas laikā izlasāmo ierakstu skaitu.

Lasiet arī: Meta izveidojusi lietotni, kas konkurēs ar Twitter

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas