Meta izveidojusi lietotni, kas konkurēs ar Twitter

Facebook mātesuzņēmums Meta plāno atklāt jaunu sociālo platformu, kas būšot populārā mikroblogošanas tīkla Twitter konkurente, raksta britu raidorganizācija BBC.

Lietoti, kas tiek dēvēta par Threads, jau var iegādāties iepriekšpārdošanā Apple lietoņu veikalā, un Meta plāno sākt lietotnes darbību jau ceturtdien, 6.jūlijā. Publiski pieejamie ekrānšāviņi rāda sākuma paneli, kas izskatās līdzīgi Twitter izklājumam. Meta jauno lietotni raksturo kā uz saraksti balstītu sarunu lietotni.

Lietotnes izziņošana ir jaunākais gājiens Meta vadītāja Marka Cukenberga (Mark Zuckerberg) un Twitter īpašnieka Īlona Maska (Elon Musk) konkurences cīņā.

Tikmēr Twitter paziņojis par TweetDeck, kas ir iecienīta Twitter funkcija, padarīšanu par maksas pakalpojumu. Tas notiks tuvākā mēneša laikā, un ir vēl viens Maska solis, lai mudinātu lietotājus abonēt Twitter pakalpojumu Twitter Blue. Sestdien,

1.jūlijā, miljonārs ierobežoja ierakstu skaitu, ko lietotāji var aplūkot bez maksas,

pamatojot šādu rīcību ar “masveidīgu datu vākšanu”.

Šķiet, ka Threads būs bezmaksas lietotne, un nebūs ierobežojumu apskatāmo ierakstu daudzumā. Aprakstā lietotņu veikalā lasāms: “Threads būs vieta, kur kopienas tiekas, lai apspriestu visu, sākot no šodien aktuālā līdz rītdienas tendencēm.”

Lietotne, kas izskatās ļoti līdzīga Twitter, tāpat kā citas Meta lietotnes, vāks datus no lietotāju telefoniem, tostarp atrašanās vietas informāciju, pirkumus un pārlūkošanas vēsturi.

Līdz šim jau parādījušās vairākas lietotnes, kas cenšas konkurēt ar Twitter, tomēr nopietnākais draudz Twitter būs tieši Threads. Cukenbergs jau iepriekš ir aizņēmies idejas no citiem uzņēmumiem, un lielākoties tās ir konkurētspējīgas.

Meta ir arī nepieciešamie resursi, lai konkurētu ar Twitter.

Threads būs daļa no Instagram, tātad lietotne būs sasaistīta ar miljoniem jau eksistējošu lietotāju kontu. Tas nozīmē, ka nav jāsāk no nulles, kā tas ir citiem, kas vēlas konkurēt ar Twitter.

Lai gan Masks ir vairākkārt apliecinājis savu apņemšanos uzturēt vārda brīvību, viņam ir izdevies arī aizbaidīt daļu lietotāju, uz kuriem šobrīd cer Cukenbergs.

Lasiet arī: Sociālo tīklu platformas dzēš pierādījumus par kara noziegumiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas