MICHELIN ceļvedis papildina galamērķu klāstu ar jaunu Baltijas valsti

MICHELIN izziņoja, ka tā ceļvedī tiek iekļauta jauna Baltijas valsts – Lietuva, papildinot Baltijas valstu galamērķu klāstu. Pirmais Lietuvas restorānu izlases ceļvedis tiks atklāts 2024.gada 13.jūnijā Viļņā, tajā atspoguļojot izcilākos Lietuvas restorānus.

MICHELIN inspektori ir veikuši plašu novērtējumu visā Lietuvā, tostarp tādos reģionos kā Klaipēda, Traķi, Kauņa un galvaspilsēta Viļņa. Novērtējumos tika aplūkots plašs kulinārais piedāvājuma klāsts, sākot no tradicionālajiem lietuviešu ēdieniem līdz ēdieniem, kurus ietekmējusi starptautiskā virtuve, īpašu uzmanību pievēršot izmantotajiem vietējiem un sezonālajiem produktiem.

Restorāni tika vērtēti anonīmi un neatkarīgi, pamatojoties uz pieciem ēdienu kvalitātes kritērijiem: sastāvdaļas, gatavošanas paņēmieni, garšas harmonija, šefpavāra personīgais piegājiens ēdieniem un nemainīga ēdienkartes kvalitāte.

Gvendals Puleneks (Gwendal Poullennec), “MICHELIN Guides” starptautiskais direktors, pauda lepnumu par to, ka Baltijas valstu klāstu papildina Lietuva, norādot, ka Lietuvā ir talantīgi pavāri un izcilas kulinārijas tradīcijas.

MICHELIN ceļveža ienākšanu Lietuvā atbalstīja Ekonomikas un inovāciju ministrija

un ministre Aušrīne Armonaite (Aušrinė Armonaitė) uzsvēra Lietuvas globālo pievilcību, slavējot tās vēsturisko mantojumu, ainavas un kulinārijas piedāvājumu, kas nu ir atzīts’arī MICHELIN ceļvedī.

Viņa sacīja, ka šī atzinība sasaucas ar tādiem Lietuvas kultūras notikumiem, kā Viļņas 700 gadu jubileja un Kauņas modernisma arhitektūras iekļaušanu UNESCO sarakstā, kā arī aicina ceļotājus iepazīt valsts unikālo identitāti, kurā tradīcijas mijas ar inovācijām.

Itāļu šefpavārs Džans Luka Demarko (Gian Luca Demarco), kurš Lietuvā dzīvo jau vairāk nekā 16 gadus, atzinīgi vērtē Lietuvas gastronomijas attīstību un uzskata, ka

MICHELIN ierašanās Lietuvā notikusi īstajā laikā un ir svarīga.

Pēc Demarko teiktā, lietuviešu šefpavāri, ceļojot pa pasauli, sadarbojoties ar vietējiem lauksaimniekiem, lai atlasītu labākās kvalitātes sastāvdaļas, un pilnveidojot garšas, ir radījuši unikālus kulinārijas meistardarbus visās gastronomijas jomās.

Pirmā Lietuvas restorānu izlase MICHELIN ceļvedī tiks atklāta īpašā pasākumā 2024.gada 13.jūnijā “Pirkliu” klubā Viļņā.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Zelenskis Viļņā mudina uz NATO uzaicinājumu; Lietuva vēlas Eiropas vienošanos par Palestīnas atzīšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas