Mīlas stāsts ar bēdīgām beigām: ASV karavīram piespriests gandrīz četru gadu cietumsods Krievijas cietumā

ASV karavīram trešdien, 19.jūnijā, tika piespriests gandrīz četru gadu cietumsods Krievijas soda izciešanas kolonijā pēc tam, kad Krievijas tiesa viņu atzina par vainīgu draudzenes apzagšanā un piedraudēšanā viņu nogalināt, tādējādi noslēdzot vētraino starptautisko romānu starp ASV štāba seržantu un krievu sievieti, ziņo “Reuters”.

Gordons Bleks (Gordon Black), 34 gadus vecais ASV seržants, tika aizturēts 2.maijā Vladivostokā pēc strīda ar savu draudzeni Aleksandru Vaščuku, ar kuru viņš bija iepazinies Dienvidkorejā.

Vladivostokas Pervomaiskas rajona tiesas tiesnese Jeļena Stepankova atzina Bleku par vainīgu 10 000 rubļu (113 ASV dolāru) zādzībā no Vaščukas somiņas un par draudiem viņu nogalināt.

Bleks tika notiesāts uz trim gadiem un deviņiem mēnešiem Krievijas soda izciešanas kolonijā

un viņam tika piespriests atmaksāt 10 000 rubļu.

Viņš neatzina savu vainu draudos viņu nogalināt, taču atzina, ka daļēji ir vainīgs naudas paņemšanā, taču to darījis nepieciešamības dēļ. Viņa aizstāvis paziņojis, ka spriedumu pārsūdzēs.

 

Prokurori bija pieprasījuši četru gadu un astoņu mēnešu cietumsodu, savukārt aizstāvība lūdza attaisnot Bleku no visām apsūdzībām.

Aprīlī Bleks atstāja savu posteni Dienvidkorejā, lai atgrieztos Teksasā, bet tā vietā aizlidoja uz Ķīnu un pēcāk Krieviju, lai tiktos ar savu draudzeni Vaščuku, pārkāpjot armijas noteikumus, jo ceļojis bez atļaujas, paziņoja Pentagons.

Blekam, kuram Teksasā ir sieva un bērns, ar Vaščuku bijušas temperamentīgas attiecības un viņi bieži strīdējušies, taču tas neesot apturējis viņu doties uz Krieviju, kā apgalvo viņa sieva un māte.

Krievija apcietinājumā tur vismaz duci ASV pilsoņu, tostarp laikraksta “Wall Street Journal” reportieri Evanu Gerškoviču (Evan Gershkovich), kurš nākamnedēļ tiks tiesāts aiz slēgtām durvīm saistībā ar apsūdzībām spiegošanā.

Lasiet arī: NATO: 23 valstis sasniegušas 2% aizsardzības izdevumu mērķi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas