NA atteikšanās vēlēt valsts galvu bijusi vēlme “nededzināt tiltus”

Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars frakcijas nepiedalīšanos trešdien, 31.maijā, Saeimā rīkotajās Valsts prezidenta vēlēšanās skaidro ar vēlmi “nededzināt tiltus”.

Dzintars norādīja: NA nepiedalījās balsošanā, jo nebija gatavi atbalstīt nevienu kandidātu.

NA ieskatā bija iespējams atrast labāku un piemērojamāku kandidātu.

”Mēs neuzskatījām, ka mums būtu jāpauž ”pret” kādu kandidātu – faktiski nebalsošana rezultātu ietekmē, bet tā ir maigāka pozīcija, nenostājoties pret sadarbības partneriem,” sacīja Dzintars.

Vaicāts par koalīcijas stabilitāti, Dzintars sacīja, ka “šodien, rīt un parīt – jā, ir stabila”, bet NA līdera vērtējumā

šajā Saeimas sasaukuma laikā būs mēģinājums ”norēķināties” par Edgara Rinkēviča ievēlēšanu

Valsts prezidenta amatā.

”Tas drīzāk notiks agrāk nekā vēlāk. Neesmu gaišreģis, bet tajā brīdī, kad ir budžeta veidošana, nodokļu reformas, bet varētu būt arī sīkāki jautājumi – kāda ministra atlaišana, ministru svarīgu iniciatīvu neatbalstīšana – provokācijas, lai radītu strupceļu koalīcijā un būtu legāls un skaists iemesls, lai rosinātu koalīcijas izmaiņas,” norādīja NA līderis.

Kā ziņots, Saeima par nākamo Valsts prezidentu šodien ievēlēja premjera partijas Jaunā Vienotība (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Rinkēviču. Par viņa ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja “Zaļo un zemnieku savienība: (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS – 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī Progresīvie, kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Lasiet arī: Rinkēviča ievēlēšanai nevajadzētu ietekmēt koalīciju, cer Pīlēns

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas