NA dēļ AS iepauzē koalīcijas sarunas, saka ZZS politiķis

Saeimas “Zaļo un zemnieku savienības” frakcijas vadītājs Viktors Valainis LTV pārraidē Rīta panorāma otrdien, 29.augustā, izteicās, ka Apvienotais saraksts (AS) vēlējies ņemt pauzi sarunās par topošās valdības izveidi tāpēc, lai “tiktu galā ar Nacionālo apvienību (NA)”.

Viņaprāt, AS politiķiem ir vajadzība paskaidrot, kāpēc viņi gatavi iet valdībā un vairs neuzturēt līdzšinējo bloku ar NA. Tāpat pauze “ir taktiskā spēle, lai veidotu labākas pozīcijas par amatiem”. Valainis sarunā ar LTV žurnālistiem teica, ka

ZZS nav nekādu problēmu strādāt ar AS.

ZZS politiķa teikto telefonsarunā ar Rīta panorāmu noliedza Saeimas AS frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars – pauze ņemta, jo visa frakcija vēlējās uzklausīt premjera amata kandidāti. Cita starpā – par to, kā koalīcijā novērst Lemberga ietekmes riskus.

Arī Tavars uzsvēra, ka AS nav nekas pret ZZS politiķiem, ar daudziem ir labas attiecības. Taču pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu “mēs daudz savādāk skatāmies uz Lemberga ietekmi uz kolēģiem, [..] šis ir jautājums par nacionālo drošību,” AS frakcijas vadītājs sacīja šajā LTV raidījuma sižetā. 

Lasiet arī: Apvienotais saraksts prasa pāris dienu pauzi valdības veidošanas sarunām

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas