NATO amatpersona brīdina Rietumus: jābūt gataviem jebkam

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs Robs Bauers (Rob Bauer) trešdien, 17.janvārī, sacīja, ka dalībvalstīm ir jābūt paaugstinātā gatavībā karam un jābūt gatavām neparedzētiem izaicinājumi. Viņš aicināja veikt NATO pārveidi, ar uzsvaru uz publiskā un privātā sektora sadarbības nozīmi, ziņo Politico.

NATO militārās komitejas priekšsēdētājs aicināja sabiedrotos par prioritāti izvirzīt efektivitāti un uzlabot aizsardzības gatavību, organizējot plašākas mācības, veidojot nozares partnerības un paaugstinot karaspēka modrību.

Viņš uzsvēra nepieciešamību mainīt domāšanas veidu,

pārejot no plānotas un kontrolējamas pieejas uz negaidītu notikumu gaidīšanu esošajā neprognozējamajā laikmetā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā NATO valstis ir ievērojami palielinājušas aizsardzības izdevumus un noslēgušas lielus līgumus ar ieroču ražotājiem. Taču ražošanas apjoma palielināšana ir aizkavējusies.

Bauers iepriekš norādījis, ka ir nepieciešama standartizācija, jo īpaši attiecībā uz smago munīciju, lai atvieglotu sadarbību starp valstīm un racionalizētu Ukrainai paredzēto sūtījumu piegādi izmantošanai dažādās ieroču sistēmās.

NATO militārās komitejas priekšsēdētājs uzsvēra nepieciešamību spert papildu soļus militārajā gatavībā kolektīvās aizsardzības jomā, jo Ukrainas karš, viņaprāt, ir izšķirošs konflikts, kas noteiks pasaules likteni.

“Varas tektoniskās plātnes mainās, tā rezultātā mēs saskaramies ar bīstamāko pasauli pēdējo desmitgažu laikā,” citējot Baueru raksta Politico.

Lasiet arī: Krievijas uzbrukuma NATO scenāriju izslēgt nav iespējams, tā Sārts

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas