NATO sola atbalstīt Ukrainu “tik ilgi, cik tas būs nepieciešams”

NATO ārlietu ministri ir apsolījuši pastiprināt sadarbību ar Ukrainu dažādos drošības jautājumos, apņemoties palielināt politisko un praktisko atbalstu. NATO apliecināja, ka turpinās atbalstīt Ukrainu, neskatoties uz Izraēlas-Hamās, konfliktu, “tik ilgi, cik būs nepieciešams”, teikts paziņojumā pēc trešdien, 29.novembrī, Briselē notikušās NATO ārlietu ministru tikšanās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu, ziņo Politico.

Pirms pirmās NATO un Ukrainas Ārlietu ministru padomes sanāksmes Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba uzsvēris valsts progresu sadarbspējas uzlabošanā ar NATO, uzsverot sasniegumus tehnisko spēju, vadības prakses un militāro principu jomā. “Mēs kļūstam par de facto NATO armiju,” sacīja Kuleba.

Kā ziņo aģentūra Reuters, Ukrainas ārlietu ministrs aicinājis Rietumus palielināt ieroču ražošanu. Viņš uzsvēris, ka ir nepieciešams izveidot kopīgu eiroatlantisku aizsardzības rūpniecības zonu, lai stiprinātu Ukrainas un NATO valstu drošību.

NATO un Ukraina jau sadarbojas dažādos jautājumos, tostarp sadarbspējas, energoapgādes drošības, inovāciju, kiberdrošības un noturības jautājumos, teikts NATO paziņojumā, piebilstot, ka attīstība šajās jomās tiks turpināta.

Alianses mērķis ir palīdzēt atjaunot Ukrainas drošības un aizsardzības sektoru,

atbalstot valsts aizsardzību ilgtermiņā. Tiekot izstrādāts ceļvedis Ukrainas pārejai uz pilnīgu sadarbspēju ar NATO, uzsverot sadarbspējīgu sistēmu nozīmi kā priekšnoteikumu Ukrainas iespējamai dalībai NATO, teikts paziņojumā.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (Antony Blinken) pēc NATO ārlietu ministru sanāksmes sacīja, ka NATO sabiedroto vidū “nav jūtams nogurums”, kad runa ir par palīdzību Ukrainai un visi sabiedrotie esot vienisprāti par to, ka jāturpina atbalstīt Ukrainu.

Lasiet vairāk: Slovākijas autopārvadātāji draud bloķēt robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas